Nieuws Kempen Camping Houtum mag 4 sterren dragen

Camping Houtum mag 4 sterren dragen

Camping Houtum mag 4 sterren dragen

camping houtumCamping Houtum in Kasterlee, die wordt uitgebaat door de ondernemersfamilie Van Eyck, mag voortaan 4 sterren dragen. Dat heeft de kampeerlocatie te danken aan het vernieuwde terrein voor kortverblijvers en een nieuw dienstengebouw.

Aan de classificatie van de Vlaamse overheid ging een lange periode van onzekerheid en investeringen vooraf. In 2001 werd het vroegere terrein zonevreemd verklaard. Dat leidde tot de aanleg van een nieuw terrein dat in 2013 volledig in gebruik werd genomen. Na 3 jaar verder bouwen en werken haalde Camping Houtum uiteindelijk de op één na hoogste comfortclassificatie binnen.

Definitie herschrijven
“Als familiale uitbaters zijn we trots op ons project”, zegt Vic Van Eyck. “Rust, natuur en beleving staan centraal. Verschillende veldjes allemaal omzoomd met andere gewassen, veel bloemen, fruitbomen en inlandse loofbomen. Dit geeft de bezoeker niet het gevoel zo maar op een ‘kampeerveld’ te staan maar werkelijk in een tuin te vertoeven. Het maïsveld van weleer is zo opgewaardeerd naar een hogere natuur- en toeristische waarde waar het aangenaam verblijven is. Op die manier proberen we hier de definitie van kamperen te herschrijven naar een moderne visie waar comfort midden in de natuur het uitgangspunt is. Naast de vernieuwing van de toerplaatsen is er de jongste jaren ook fel geïnvesteerd in de jaarplaatsen in de vorm van een nauwe samenwerking met een Nederlandse constructeur die kwalitatief hoogstaande chaletcaravans bouwt.”

Hoewel de toeristische overnachtingen in Kasterlee de voorbije 3 jaar met meer dan 25% daalden, steeg dat aantal bij Camping Houtum met bijna 40%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer