Green Grown Turnhout Vanessa Van der Meulen van Green Grown Turnhout toont een kast met allerlei cannabisoliën. Foto: Bart Van den Langenbergh

Cannabisshop Green Grown opent filiaal in Turnhout

Op het Zegeplein in Turnhout opent woensdag officieel de eerste cannabisshop in de Kempen. Je kan bij de shop van Green Grown terecht voor allerlei legale producten met cannabis zoals olie, zalf en vape-accessoires. Ook CBD-wiet, cannabis zonder roesverwekkende stof THC, is er te koop. “Met de wiet die wij verkopen, word je niet high”, zegt uitbaatster Vanessa Van der Meulen.

Het logo van Green Grown met daarin een groot cannabisblad doet vermoeden dat je in de shop op het Zegeplein in Turnhout echte verdovende middelen kan kopen, maar niets is minder waar. Green Grown biedt alleen legale cannabisproducten aan, zoals olie, cosmetica, vape-accessoires en rookgerei. Ook de zogenaamde CBD-wiet, waarbij de werkzame stof of THC niet hoger is dan de wettelijk toegelaten 0,2 procent, is verkrijgbaar bij Green Grown. Dat betekent dat je er niet high of stoned van wordt.

Green Grown Turnhout
Het logo van Green Grown met daarin een cannabisblad. De shop verkoopt alleen legale cannabisproducten. Foto: Bart Van den Langenbergh

Green Grown is aan een steile opmars bezig in Vlaanderen met shops in de Kronenburgstraat en het Sint-Jansplein in Antwerpen, in Deurne, Mechelen, Leuven en Brugge. Met het filiaal in Turnhout opent nu ook in de Kempen een eerste cannabisshop. “Sinds de opening op 28 mei krijg ik dagelijks de vraag of we ook echte wiet verkopen, maar dat is niet het geval. Een oudere vrouw vroeg onlangs of het hier een hippiewinkel is”, vertelt shopverantwoordelijke Vanessa Van der Meulen uit Turnhout met een grijns.

“Met CBD-wiet heb je dezelfde smaakervaring als echte wiet, maar je wordt er niet high van. Veel gebruikers die willen afkicken van echte cannabis, schakelen over op CBD-wiet. Ze kunnen nog altijd een jointje rollen en kunnen ook genieten van dezelfde smaak zonder in een roes te komen.”

Coffeeshop

Vanessa Van der Meulen werkte in een ver verleden zelf als leidinggevende in een coffeeshop in Nederland, maar was daarna jarenlang werkzaam in de horeca. “We werken volledig binnen het kader van de wetgeving. En we verkopen ook geen wegwerp-vapes met allerlei smaakjes omdat we geen slecht signaal willen geven aan de jeugd”, vertelt ze. “Mijn eigen moeder sliep vroeger heel slecht. Maar sinds ze wat cannabisolie gebruikt, heeft ze haar nachtrust terug.”

“Mijn eigen moeder sliep vroeger heel slecht. Maar sinds ze wat cannabisolie gebruikt, heeft ze haar nachtrust terug.”

Vanessa Van der Meulen, shopverantwoordelijke Green Grown Turnhout

Green Grown opent op woensdag 19 juni van 17 tot 22 uur officieel de nieuwe shop op het Zegeplein in Turnhout. Bezoekers krijgen gratis drank en hapjes en kunnen deelnemen aan een tombola met prijzen ter waarde van 350 euro. Deejay Flpster en de lokale rapper Theetje zorgen voor extra sfeer.