Nieuws Kempen Capaciteit nieuwe brouwerij Het Nest al volledig benut

Capaciteit nieuwe brouwerij Het Nest al volledig benut

Capaciteit nieuwe brouwerij Het Nest al volledig benut

het nestAmper twee maanden na de opstart is de capaciteit van de nieuwe brouwerij Het Nest in Oud-Turnhout al volledig benut. De brouwerij draait nu op een capaciteit van 4.000 hl/jaar. Een aanzienlijk deel van die productie is bestemd voor het buitenland. Het bedrijf ziet vooral de export naar Zuid-Azië sterk toenemen door de link met de speelkaarten die daar een hype zijn. De productieplanning tot het einde van het jaar is volgeboekt, zowel voor de eigen bieren als voor bieren voor derden. Bij het uittekenen van de installatie is rekening gehouden met een uitbreiding tot 9.000 hl/jaar. “Een uitbreiding kan dus snel worden beslist als de tendens zo blijft evolueren”, aldus Bart Cuypers, voorzitter van de raad van bestuur.

Complete installatie
De voorbije maanden is er hard gewerkt in de eerste brouwerij op (Oud-)Turnhoutse bodem. Er werd niet alleen een complete professionele brouwinstallatie geïnstalleerd, maar ook een afvullijn en een etiketteringsmachine.Het Nest brengt 5 eigen bieren op de markt: KlevereTien, SchuppenBoer, KoekeDam, HertenHeer en SchuppenAas. Daarnaast worden er tijdelijke, bijzondere bieren geproduceerd die bijvoorbeeld in houten vaten hebben gerijpt.

Tijdens het opendeurweekend op 24 en 25 oktober is iedereen welkom om kennis te maken met de installaties en om mee een feestje te bouwen. Op een mini-bierfestival kan je dan niet alleen de eigen bieren degusteren maar ook bieren van zes buitenlandse bevriende brouwerijen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer