Nieuws Kempen Carl Appels zegt De Trekvogel definitief vaarwel

Carl Appels zegt De Trekvogel definitief vaarwel

Carl Appels zegt De Trekvogel definitief vaarwel

trekvogelVoormalig zaakvoerder Carl Appels van De Trekvogel neemt definitief afscheid van zijn reiskantoor in Geel. Twee jaar verleden verkocht hij de zaak, maar hij bleef er nog verder werken. “Wanneer over enkele weken het afgelopen boekjaar is afgesloten, stop ik”, zegt de intussen 72-jarige Appels. Vanaf dan richt hij zijn volledige aandacht op zijn voorzitterschap van de Vlaamse Associatie van Reisagenten (Vlara), de beroepsvereniging van zelfstandige reisbureaus. “Na 47 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”, lacht hij.

In 2015 bestaat reisbureau De Trekvogel zeventig jaar en dat wordt binnenkort gevierd met een grote receptie. Fatih Anaz naam de zaak twee jaar geleden over van de stichtende familie Appels en opende intussen een tweede filiaal in Antwerpen. Op termijn wil hij daar een derde aan toevoegen. De Trekvogel is gespecialiseerd in zakenreizen maar klanten komen er ook voor tal van andere vakanties aankloppen. “We hebben de ambitie om een groot en bekend reisbureau te worden zonder de persoonlijke aanpak te verliezen”, zegt Anaz.

A la carte reizen
Carl Appels stelt vast dat de toekomst van De Trekvogel verzekerd is en richt zich nu exclusief op de vzw Vlara, waarvan hij voorzitter is. “Een 60-tal zelfstandige Vlaamse reisbureaus is lid”, zegt hij. “Hun aantal is dalende, onder meer omdat mensen van mijn leeftijd er mee stoppen. Met de vereniging wil ik mensen begeleiden die goed willen opstarten en mijn ervaring ter beschikking stellen van de leden, bijvoorbeeld bij problemen met klanten en leveranciers. In de Verenigde Staten hebben we ook een terugval gezien van het aantal zelfstandige reiskantoren, maar daar gaat dat weer in stijgende lijn. De toekomst ligt in het aanbieden van à la carte reizen. De tijd van de pakketreizen is voorbij, tot spijt van de grote jongens.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer