Nieuws Kempen Carrefour Mol zet lokale producten in de rekken

Carrefour Mol zet lokale producten in de rekken

Carrefour Mol zet lokale producten in de rekken

lokale producten MolBij de supermarkt Carrefour in de Statiestraat in Mol vind je voortaan een aparte afdeling met streekproducten. Het gaat om een 300-tal lokale producten die in een straal van maximum 40 km rond Mol worden geproduceerd. De winkel werkt hiervoor rechtstreeks samen met de producenten.

Het gaat onder meer om pensen en vleeswaren van Vleeswaren Vandecruys uit Mol, koffie van De Maan uit Geel, frieten en groenten van Franken uit Mol, de Molse Witte en Molse mokka van Huis Hardies uit Mol en advocaat van Den Gouden Haan uit Nijlen.

Transparantie
Carrefour Belgium past exclusief voor deze kleine producenten het hele aankoop-, lever-, betaal- en verkoopsysteem aan op basis van hun behoeften. Dat gebeurt door geen volume te eisen maar wel het productietempo te volgen, zo ook door het betalen van een juiste en voordelige aankoopprijs, inclusief de betaling binnen een termijn van maximal 30 dagen. Ook hanteert de supermarkt vereenvoudigde administratieve procedures en garandeert ze de transparantie en authenticiteit door duidelijk de naam en gegevens van de producent te vermelden.

“De vraag naar authentieke producten is hier sterk aanwezig”, zegt winkeldirecteur William Vankerckhoven. “Op deze manier beschermen we onze lokale economie en verankeren we in de plaatselijke maatschappij. Ons assortiment betekent natuurlijk ook een uitgelezen kans voor de vele toeristen die Mol bezoeken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer