Nieuws Kempen Carrefour opent in Rijkevorsel compleet vernieuwde Market

Carrefour opent in Rijkevorsel compleet vernieuwde Market

Carrefour opent in Rijkevorsel compleet vernieuwde Market

RIJKEVORSEL – Donderdag zijn de deuren weer open gezwaaid van de Carrefour vestiging in het het centrum van Rijkevorsel. Na een ingrijpende verbouwing is de winkel nu weer klaar om klanten te ontvangen. De nieuwe zaakvoerders willen de nadruk leggen op beleving en ambachtelijke producten.

De nieuwe buurtwinkel heeft een winkeloppervlakte van nagenoeg 1.300 m². En dat is zo ongeveer het enige dat hetzelfde is gebleven als bij de winkel van vroeger. “De ruimte lijkt groter, maar de oppervlakte is gelijk gebleven”, zegt medezaakvoerder Jimmy Faes. “Door hout en lichte kleuren te gebruiken voor de inrichting creëer je een heel andere sfeer. Er is zelfs een speelhoek voor de kinderen. De winkel in Rijkevorsel is een proefproject voor dit segment van Carrefour in de Benelux en Europa. We hebben een marktonderzoek laten doen. Daaruit kwamen de verouderde winkel en het ontbreken van een beenhouwerij naar boven. Er is nu een traiteurafdeling met huisbereide gerechten en een eigen slagerij. Het lokale verhaal willen we benadrukken. Zo verkopen we fruit van Bruneel-Cox uit Rijkevorsel en koffie van Taeymans uit Hoogstraten. Eigenlijk is het een uit de kluiten gewassen buurtwinkel waar je alles onder een dak vindt.” Ook levert een lokale producent vlees aan deze nieuwe Carrefour winkel.

Franchisenemers Jimmy Faes en Mark Adriaenssens zijn ook actief in de evenementensector. Door de coronacrisis hebben ze besloten om hun dynamisme en creativiteit in te zetten in deze zaak. Bovenop de sfeervolle inrichting en de zorgvuldige keuzes in het assortiment, hebben ze nog een troefkaart, die ze pas kunnen uitspelen wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten. Dan wordt ook de eetruimte toegankelijk, waar het mogelijk is om staande iets te eten of een koffie te drinken. Er staat zelfs een microgolfoven om een maaltijd op te warmen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer