Nieuws Kempen Cartamundi lanceert een wereldwijd fonds met Koning Boudewijnstichting

Cartamundi lanceert een wereldwijd fonds met Koning Boudewijnstichting

Cartamundi lanceert een wereldwijd fonds met Koning Boudewijnstichting

TURNHOUT – Cartamundi richt in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting het Cartamundi Global Fund op. Het fonds zal projecten ondersteunen in de landen waar Cartamundi actief is en wil vooral kinderen en jongeren helpen naar beter onderwijs en een betere gezondheid, ook mentaal.

Het nieuwe fonds is vooral bedoeld om kinderen en jongeren tussen 1 en 18 jaar te helpen. “Met dit fonds willen we investeren in hun toekomst en de volgende generaties helpen”, legt Stefaan Merckx uit, ceo van de Cartamundi Groep. ”Onze projecten zullen ondersteuning bieden om te leren en te groeien, tezamen met de basisvaardigheden om een volwaardig en lonend leven te leiden.” Het  Cartamundi Global Fund wil zich richten op projecten die bijdragen aan een betere gezondheid, sociale cohesie en onderwijs. Gezondheid omvat hier ook mentale fitheid en ontwikkeling van alle mensen in de samenleving. “De laatste tijd is er een verhoogde behoefte aan emotionele steun”, vertelt Ana Carolina Gonçalves, EVP Latijns-Amerika bij Cartamundi. “Ons fonds steunt projecten die de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren versterken. Door hen te leren hoe ze mentaal voor zichzelf kunnen zorgen, bestrijden we het risico op sociaal isolement.”

Het fonds wil ook het gemeenschapsgevoel van alle Cartamundi-medewerkers versterken. “We zullen onze collega’s aanmoedigen om sociaal geëngageerd te worden. Medewerkers zijn vrij om projecten voor te stellen die hen na aan het hart liggen.”

Lange termijn

Het idee voor een wereldwijd fonds is ontstaan uit de wens om de lokale gemeenschappen op lange termijn te ondersteunen. “We willen niet alleen maar geld doneren. We streven ernaar om samen te werken en duurzame oplossingen te bereiken”, zegt An Christiaen, Global Corporate Social Responsibility Manager bij Cartamundi.

In de Koning Boudewijnstichting (KBF) vond Cartamundi de juiste partner. “Door samen te werken met de KBF kunnen we er zeker van zijn dat elke cent naar de mensen gaat die ze het meest nodig hebben.”

Coronatijd

Dat 2020 een apart jaar is, weten we ondertussen. Toch kiest Cartamundi ervoor om het fonds nu te lanceren. “In 2020 zouden we 50 jaar Cartamundi vieren,” zegt Stefaan Merckx. “Maar toen Covid-19 toesloeg, wisten we dat we onze prioriteiten moesten verleggen. We besloten om het wereldwijde fonds voor het einde van het jaar tot leven te brengen, om een positieve bijdrage te leveren.”

Eerder dit jaar produceerden Cartamundi-fabrieken in de VS gezichtsschilden, terwijl de fabriek in Ierland medische testkits assembleerde. In juli richtte Cartamundi een joint venture op met de Universiteit van Antwerpen om de behoefte aan hoogwaardige gelaatsschermen in de Belgische gezondheidszorg op te vangen.

De Koning Boudewijnstichting zal haar eerste open oproep tot projecten voor het Global Cartamundi Fund lanceren in de loop van het eerste kwartaal van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.