Nieuws Kempen Centomedia heeft eerste groot buitenlands contract beet

Centomedia heeft eerste groot buitenlands contract beet

Centomedia heeft eerste groot buitenlands contract beet

centomedia, caribou coffeeCentomedia, gespecialiseerd in digitale schermcommunicatie, heeft zijn eerste groot buitenlands contract beet. Het bedrijf van CEO Rudy Dierckx uit Geel is in een aantal koffieshops van Caribou Coffee in Dubai bezig met het omvormen van klassieke menuborden naar digitale. Het contract met Caribou Coffee omvat in totaal vijftig koffieshops in het Midden-Oosten en Turkije. De overeenkomst dateert van eind vorig jaar en de uitrol is momenteel volop aan de gang.

Caribou Coffee is een van de grote koffieretailers, na Starbucks. “Voor het Midden-Oosten heeft Al- Sayer Group de exploitatierechten”, vertelt Rudy Dierckx, “en het is met hen dat we het contract hebben. De grootste uitdaging was het Arabisch. Niemand spreekt dat bij ons”, lacht hij. Samen met partner-aandeelhouder Soulco richtte Centomedia een joint-venture op.

Ook bezig op Dubai Airport
Intussen is het Kempense bedrijf ook al actief op een tweede locatie in Dubai en niet van de minste. Op Dubai Airport installeren ze aan de toiletten touchscreens waar de bezoekers hun commentaar kunnen geven op de netheid. “Vroeger gebeurde de bevraging via enquêtes. Straks kunnen die gegevens digitaal worden uitgelezen”, aldus Dierckx. “Momenteel installeren we op de luchthaven zulke touchscreens op een 10-tal plaatsen.” Naast het plaatsen van commentaren is daarop ook ruimte voor advertising en vluchtgegevens. Wanneer de proef positief wordt beoordeeld, komen er meer van zulke schermen. “Voor ons is de stap richting Midden-Oosten een heel grote”, zegt de CEO. “Dit is ons eerste groot buitenlands project. In Nederland hebben we een 200-tal schermen hangen, maar dit is van een andere orde.”

Centomedia heeft 22 medewerkers in dienst, waarvan er momenteel een drietal in Dubai actief zijn. Het bedrijf verhuisde vorig jaar van Geel naar Paal-Beringen. In ons land werkt het voor grote klanten als Base, UZ Leuven, Spar-supermarkten, KBC Bank, Sibelco, Umicore, UCB, Decathlon, Telenet, KU Leuven, Opel, Belgoproces, enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer