Nieuws Kempen Centomedia toont burgemeester status van zijn server

Centomedia toont burgemeester status van zijn server

Centomedia toont burgemeester status van zijn server

centomediaHet van oorsprong Geelse bedrijf Centomedia heeft in opdracht van Cipal (met hoofdkantoor in Geel) een dashboard ontwikkeld waarop klanten zoals gemeentebesturen interessante gegevens kunnen aflezen over de server waarop hun gegevens en applicaties worden gehost. Centomedia maakt hiervoor als eerste gebruik van het nieuwe X2O Platform van Barco.

Luc Van Lommel, account manager en partner van Centomedia: “Cipal levert diensten aan gemeenten en andere overheden. Vroeger had elke gemeente zijn eigen server staan, tegenwoordig worden de data beheerd door servers in het  nieuwe CICloud datacenter van Cipal. Om de fysieke afwezigheid van de eigen server te compenseren, hebben we nu een dashboard ontwikkeld waarop bijvoorbeeld de burgemeester of de IT-verantwoordelijke binnen de gemeente een aantal parameters kan aflezen. Bijvoorbeeld of de virtuele server al dan niet operating is, hoeveel graden het is in ruimte waar die staat. Op die manier houdt de klant van Cipal een overzicht. De gegevens kunnen worden weergegeven op een groot scherm maar evenzeer worden doorgestuurd naar een mobiel toestel.”

Vele andere toepassingen
Met dit project is Centomedia, dat tegenwoordig werkt vanuit industriezone Ravenshout in Paal-Beringen, de eerste integrator van het nieuwe X2O Platform dat Barco vorig jaar voor 21 miljoen Canadese dollar aankocht. “De vraag van Barco dateert al van een jaar geleden en we zijn dit platform verder gaan ontwikkelen naar deze toepassing. We tonen daarmee aan dat het platform mogelijkheden biedt voor vele andere specifieke toepassingen”, aldus Van Lommel. “Als bedrijf bewijzen wij ons met dit project als complexe ontwikkelaar in de digital communication markt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer