Nieuws Kempen Centrumondernemers kleden shoppingweekend aan

Centrumondernemers kleden shoppingweekend aan

Centrumondernemers kleden shoppingweekend aan

TURNHOUT – Tijdens het shoppingweekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober treedt de nieuwe vzw Ondernemend Stadshart Turnhout (OST) voor het eerst naar buiten. De leden bieden automobilisten, fietsers en shoppers een leuk extraatje aan.

OST moet de belangen van de ondernemers in het stadshart behartigen en de positie van Turnhout versterken als centrumstad in de regio op het vlak van shopping en horeca. Daarmee is de organisatie de opvolger van als log ervaren vzw Centrummanagement. De centrumondernemers krijgen van Stad Turnhout een jaarlijks budget van 100.000 euro. “We hebben met het stadsbestuur een convenant afgesloten voor een periode van vijf jaar”, zegt Christophe de Strycker. “Dat toont wel aan hoeveel belang hier aan gehecht wordt.”

De negen ondernemers in de nieuwe vzw komen uit de horeca, de kleinhandel en de vastgoedsector. Voorzitter is Sébastien Hendrickx, een van de oprichters van de Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout (VEGT vzw). Na heel wat maanden van werken achter de schermen, door de coronamaatregelen, komt vzw OST dit weekend voor het eerst naar buiten.

“Een belangrijk thema in onze communicatie is de vlotte bereikbaarheid van het Turnhoutse centrum. Om die in de verf te zetten, hebben we drie acties gepland. In de centrumparkings van Indigo, namelijk Lebon, Turnova, Hema, Warande, Merodelei en Viane, en in parking PP41 in de Patersstraat parkeer je een hele dag voor slechts 2 euro. Wie zijn fiets aan Turnova of Lebon of in de Leopoldstraat plaatst, krijgt een zakje koekjes. En zaterdag- en zondagnamiddag vrolijken rondlopende straatartiesten en muzikanten de winkelstraten op.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.