inge

CEO Inge Bruynooghe stapt op bij Philips Lighting Turnhout

Inge Bruynooghe heeft haar ontslag gegeven bij Philips Lighting. Aan haar omgeving zei ze dat het haar persoonlijke beslissing is om haar carrière buiten Philips verder te zetten. Bruynooghe is plant manager voor de vestiging in Turnhout, operations leader HID/Components en head of supply chain lamps bij de verlichtingsfabrikant.

Bruynooghe sluit een carrière van ruim 21 jaar bij Philips Lighting af. Ze bekleedde verschillende functies en was zowel in Europa als Azië actief.

Sinds februari 2014 was ze plant manager in Turnhout. Op 31 mei eindigt die opdracht. Ze wordt opgevolgd door Lars van der Meulen, die een uitgebreide operationele ervaring binnen Philips Lighting heeft en momenteel nog plant manager in Aken is.

Inge Bruynooghe is verder lid van de raad van bestuur van Agoria Vlaanderen en bestuurder bij Open Manufacturing Campus in Turnhout. Die laatste bestuursfunctie zet ze verder ten persoonlijke titel.

Reorganisaties
Bij Philips Lighting Turnhout zag ze zich de jongste jaren genoodzaakt een aantal herstructureringen door te voeren. De laatste dateert van november vorig jaar, waarbij het vertrek van 78 mensen werd aangekondigd. 2 jaar eerder gingen ook al eens een 150-tal jobs verloren. In de Turnhoutse vestiging werken momenteel nog zo’n 700 mensen. De fabriek ondervindt de gevolgen van een krimpende markt in conventionele verlichting ten voordele van led.

Inge Bruynooghe was gisteren niet bereikbaar om commentaar te geven bij haar vertrek. Op haar LinkdeIn-profiel schrijft ze op zoek te zijn naar een executive leadership-functie in operations of general management in een bedrijf in transitie of expansie.