Lunch Garden

CEO van Lunch Garden stapt op: “Herschikking van het leiderschap”

Ann Biebuyck, die vier jaar geleden aantrad als CEO van restaurantketen Lunch Garden, vertrekt. Dat bevestigt het bedrijf. Ze wordt opgevolgd door financieel directeur Stephan Brouwers.

In een persbericht heeft Lunch Garden het over "een herschikking van het leiderschap". "Het bedrijf is Ann Biebuyck dankbaar voor haar leiderschap in de afgelopen vier jaar en heeft er alle vertrouwen in dat Stephan Brouwers het geknipte profiel heeft om de positieve veranderingen verder te zetten." Hij was sinds 2021 financieel directeur bij Lunch Garden "en werkte nauw samen met Ann Biebuyck in de aanloop naar deze opvolging".

Biebuyck trad in 2020 in volle coronacrisis aan het hoofd van de keten, na het ontslag van de ervaren Annick Van Overstraeten. Corona woog zwaar op de resultaten van de groep, met twee lange periodes van volledige sluiting.

In 2020 maakte de restaurantketen een transformatieplan bekend, waarbij 138 van de toen ongeveer 1.100 banen op de helling kwamen te staan. Het eigen vermogen van Lunch Garden, met 64 vestigingen in België, stond eind 2022 36 miljoen in het rood en de groep torste een schuldenlast van 74 miljoen euro, bericht De Tijd. Cijfers voor 2023 heeft het bedrijf nog niet gepubliceerd.