Villa Tilia Villa Tilia is ingericht in een prachtig oud herenhuis in art nouveau-stijl uit 1911. — © EMA

Charmehotel Villa Tilia opent nieuwe bistro voor breed publiek

“Voor veel mensen is de drempelvrees om dit statige gebouw binnen te stappen groot”, bekent Ariane Belmans van hotel en bistro Villa Tilia in de Peperstraat in Retie. Met een nieuwe bistro, een nieuw team en een nieuw concept wil ze de drempel voor haar klanten verlagen. “Iedereen is hier welkom”, zegt ze.

Villa Tilia is ingericht in een prachtig oud herenhuis in art nouveau-stijl uit 1911. De buitengevel, het tuinterras en de inrichting van de zaal en de kamers ademen nog de authentieke charme van het begin van de vorige eeuw uit. “Toch hebben we er een hippe en vlotte horecazaak van gemaakt voor een breed publiek”, zegt Ariane.

Huisgemaakte waldorfsalade

Op 21 maart is de nieuwe bistro van Villa Tilia opengegaan. De kaart is vers en divers. “Alles wordt vers bereid, waar mogelijk ook met lokale producten en aan democratische prijzen”, zegt de zaakvoerster, die zelf in de potten roert. “Een van de toppers op onze kaart is onze huisgemaakte waldorfsalade: een lekkere salade met gebakken kip, walnoten, rozijnen, knolselder, seizoensgroenten, currymayonaise en frietjes of krieltjes in de schil voor 20 euro.”

Het nieuwe gezicht in de nieuwe bistro is Dirk Huybrechts, een bekend figuur in de regio als jarenlang uitbater van de populaire tennisclub De Lusthoven in Arendonk. “Dirk is onze nieuwe gastheer. Hij neemt de bestellingen op en zorgt voor de bediening van de klanten”, zegt Ariane. Binnen kunnen 34 klanten zitten. Buiten op het terras, met zicht op de Vest en de oude pastorie, zijn er nog eens vijftig plaatsen. Je kunt er terecht om te lunchen of te dineren op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 12 tot 23 uur.

Luxueuze hotelkamers

Het hotel beschikt over zeven luxueuze kamers met ontbijtservice. Op weekdagen ontvangt Villa Tilia vooral binnen- en buitenlandse businessklanten van de talrijke kleine en grote bedrijven in Retie en de omliggende gemeenten Arendonk, Dessel en Turnhout. In het weekend gaat het vooral om Vlaamse en Nederlandse toeristen die komen fietsen en wandelen in de Kempense bossen en natuur.

http://www.hotelvillatilia.be