Nieuws Kempen Stories Chef-kok van Seir in Kasterlee bereidt topgerechten op Tomorrowland
Kempen

Chef-kok van Seir in Kasterlee bereidt topgerechten op Tomorrowland

KASTERLEE – Thomas Van der Flaas, mede-eigenaar en chef van het restaurant Seir in Kasterlee, is door Tomorrowland geselecteerd als Food Talent dat het festival in de kijker wil plaatsen als onderdeel van Remember the Name, een project dat vier talenten in verschillende disciplines een podium geeft.

“Ik sta inderdaad drie weekends lang achter het fornuis in Tomorrowland”, bevestigt Thomas Van der Flaas. De jonge chef-kok wordt in die periode 28. Zijn restaurant Seir, dat hij samen met Alex Verhoeven van Hert begon en dat op korte tijd een sterke reputatie opbouwde, gaat het vierde jaar in.

“Tomorrowland wil een podium geven aan talent uit verschillende hoeken”, weet Thomas Van der Flaas. “Het gaat om een deejay, een kunstenaar, een modeontwerpster en dus ook om een kok. We hebben allemaal een strenge selectie doorgemaakt en ik mocht het doen.”

 

“Ik heb het gerecht dat ik heb ontwikkeld, deze week aan de jury van Tomorrowland gepresenteerd.”

Het project omvat meer dan enkele weekends koken. “Eigenlijk ben ik het hele jaar met een cameraploeg op stap. We maakten al opnames tijdens Tomorrowland Winter in Frankrijk. Die beelden staan online op rememberthename.tomorrowland.com. Ook tijdens de zomereditie volgt een cameraploeg ons doen en laten.”

Op Tomorrowland mag chef-kok Thomas van der Flaas tonen wat hij in zijn mars heeft. “Ik heb het gerecht dat ik heb ontwikkeld, deze week aan de jury van Tomorrowland gepresenteerd. Dat bereid ik drie weekends lang in een eigen foodstand op het festivalterrein. Tijdens een van de weekends kook ik ook een zesgangen lunch voor een speciale VIP-delegatie.”

“Ik dacht dat de organisatie van een restaurant al moeilijk was.”

“Ik dacht dat de organisatie van een restaurant al moeilijk was”, lacht Thomas Van der Flaas. “Maar als ik zie wat bij zo’n festival allemaal komt kijken, is dat toch van een andere orde. Gelukkig kan ik zelf rekenen op  hulp bij de bereiding van honderden gerechten. Niet in het minst mijn eigen team, zonder wie ik dit nooit had bereikt.”

De erkenning van Tomorrowland is voor een jonge, ambitieuze chef-kok erg belangrijk, beseft Thomas Van der Flaas. “Het is een grote kans, dus ik wil het enorm goed doen. Tomorrowland heeft wel veertien miljoen volgers. Bij al die volgers gaat nu mijn naam rond. Ik ben zo trots dat ik hier een onderdeel van ben!”

Je kunt Thomas en zijn drie talent-collega’s volgen via de website remberthename.tomorrowland.com.