OneAutomotive BAIC en DFSK-5940 20200930 Geel Belgie, Ignace en Elvira Laenen importeren de Chinese automerken BAIC en DFSK

Chinese wagens komen naar Belgische markt via Geel

GEEL – De Kempen wordt de eerste regio in België van waaruit Chinese auto’s op ons wegennet verschijnen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe koers die OneAutomotive uit Geel voor zichzelf heeft uitgezet. Het autobedrijf gaat zich voortaan toeleggen op de import van auto’s van Chinese makelij, vooral van de merken BAIC en DFSK.

One Automotive heeft al overeenkomsten met 6 autodealers in België voor de verkoop van Chinese wagens. Tegen het einde van oktober rekent het Geelse autobedrijf zelfs met 10 dealers een overeenkomst te hebben. Het bedrijf heeft er goede hoop op dat de Europese markt klaar is om Chinese wagens te ontvangen. “Toen destijds de eerste Japanse wagens op de markt kwamen, was er wel wat scepsis bij de consument, maar die tijden zijn voorbij”, weet zaakvoerster Elvira Laenen. “Je hebt ook in de jaren ’90 gezien hoe vlot de Koreaanse merken zijn aanvaard. Dat zal voor de Chinese auto’s ook zo zijn. iPhones worden tenslotte ook in China gemaakt. Volvo maakt ook deel uit van een Chinese groep. Het imago van ‘Chinese brol’ is al lang achterhaald.”

OneAutomotive is ontstaan in de schoot van Garage Laenen, die 26 jaar Kia’s verkocht in de Kempen. Toen Kia de samenwerking vorig jaar stopzette, schakelden zaakvoerders Ignace en Elvira Laenen, broer en zus, met hun nieuwe firma over op de 2 Chinese merken.

“We zijn hier al een jaar geleden mee gestart”, vertelt Elivra Laenen. “Maar we hebben het bewust een tijdlang onder de radar gehouden om te zien wat voor auto’s we precies in handen hadden. Nu zijn we klaar om hiermee naar buiten te komen. De Chinese wagens die wij aanbieden zijn gehomologeerd voor de Europese wegen en hebben ook de nodige crashtests doorstaan. Bovendien is heel typisch voor Chinese wagens dat ze heel volledig zijn uitgerust. Van sommige modellen bieden we maar één uitvoering aan, omdat alles er toch al op zit.”

Naast het comfort, speelt ook het ecologische aspect. De wagens die OneAutomotive aanbiedt, zijn uitsluitend elektrische of met CNG (aardgas) aangedreven.