Nieuws Kempen Chris Van Doorslaer is Manager van het Jaar

Chris Van Doorslaer is Manager van het Jaar

Chris Van Doorslaer is Manager van het Jaar

chris van doorslaerDe jury en de lezers van het weekblad Trends hebben Chris Van Doorslaer, CEO bij Cartamundi in Turnhout, verkozen tot Manager van het Jaar. Hij volgt Luc Tack op. Voor Van Doorslaer (54) was het al zijn vijfde nominatie en bij deze 31ste verkiezing mag hij naar huis met de trofee, die werd overhandigd door premier Charles Michel.

“De jury prijst Chris Van Doorslaer voor zijn niet-aflatende inspanningen in de voorbije twee decennia om Cartamundi, een puur Vlaamse familiale joint venture, uit te bouwen tot een duurzaam succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten”, aldus juryvoorzitter Luc Vandewalle. “Cartamundi heeft onder leiding van Chris Van Doorslaer vooral ook in de Verenigde Staten een knap parcours afgelegd. Bovendien is Cartamundi er in 2015 in geslaagd om met de acquisitie van twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro een transformerende overname te doen.”

Van Doorslaer reageert verheugd op het behalen van de trofee, die volgens hem het gevolg is van de grote groei in de VS. “Met de overname krijgen we er 500 mensen bij, waardoor we nu ruim 2100 medewerkers hebben. Bovendien steeg de omzet in 2015 met een kwart, en zal die dit jaar met een derde groeien tot 340 miljoen euro.” Verder wil hij met de voeten op de grond blijven: “Mijn leidraad is ‘succes is een kenmerk van het verleden’. De enigen die geld verdiend hebben met gisteren zijn The Beatles met Yesterday. Elke dag staat de teller op nul.”

Met Tom Heyman, CEO bij Janssen Pharmaceutica, was nog een tweede Kempenaar genomineerd voor de titel van Manager van het Jaar 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oud-Turnhout
Oud-Turnhout

Zeg het eens met een boeketje glas

Noor Springael is een gepassioneerde Kempische ambachtsvrouw en het creatieve brein achter het glaskunstmerk GLAS & GLAS uit Oud-Turnhout. Na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer