Nieuws Kempen Christine Van Deun (Pot au Feu) in Michelingids met vrouwelijke chefs

Christine Van Deun (Pot au Feu) in Michelingids met vrouwelijke chefs

Christine Van Deun (Pot au Feu) in Michelingids met vrouwelijke chefs

pot au feuRestaurantgids Michelin heeft gisteravond in Brussel zijn eerste boekwerk voorgesteld waarin uitsluitend restaurants staan met vrouwelijke chefs. In de praktijk gaat het om een selectie van 74 restaurants die ook in de gewone Michelingids staan. Vanuit de Kempen zijn twee eethuizen opgenomen: Amu in Turnhout (chef Marjanne Moonen) en Pot au Feu in Olen (chef Christine Van Deun).

“Verrassend, heel plezant en een erkenning”, reageert Christine Van Deun. “En het was een hele leuke avond waarbij 6 chefs van restaurants met een Michelinster een gerecht serveerden voor de 450 genodigden.” De nieuwe Michelingids is een idee van het champagnemerk Veuve Cliquot, dat daarmee zijn roots onder de aandacht brengt. Weduwe (‘veuve) Clicquot was namelijk een ondernemende dame die vanaf haar 27 jaar het champagnehuis uitbouwde tot een wereldimperium.

Lichter koken
Brasserie Pot au Feu bestaat al 18 jaar en is sinds 2006 gehuisvest in een art decopand aan Dorp 34 in Olen. De eetgelegenheid heeft 1 vorkje in de Michelingids. Of er een verschil is in koken tussen een mannelijke en een vrouwelijke chef? “Ik zou op basis daarvan zelf niet de keuze maken om ergens te gaan eten”, geeft Christine Van Deun toe. “Al denk ik wel dat wij vrouwen sneller denken aan de gezondheid. Tenminste dat merk ik bij mezelf. Ik zal al vlug wat minder boter gebruiken en zorgen dat er overal voldoende groenten bij zijn. Ik merkte het trouwens ook aan de gerechten die we gisteravond kregen. Dat was een heel lichte keuken.”

Christine Van Deun staat al sinds haar 18 jaar in de keuken en is nu 48. “Het is moeilijk te voorspellen of deze vermelding ons extra klanten zal opleveren. Zelf gaan we ook geregeld uit eten en dan nemen we in ieder geval de Michelingids er vaak bij.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer