Nieuws Kempen CleanLease wast weer wit na brand

CleanLease wast weer wit na brand

CleanLease wast weer wit na brand

HOOGSTRATEN – De industriële wasserij CleanLease is back in business. Nadat het bedrijf een tijd heeft stilgelegen door een brand in september vorig jaar, draaien nu de machines weer volop. CleanLease in Hoogstraten kan voortaan zelfs meer wassen dan vroeger.

De brand die woedde op 19 september 2018, heeft heel wat schade gemaakt. Veel materialen waren weggesmolten. Voor de heropbouw is het gebouw volledig gestript. “We hebben twee wastunnels kunnen recupereren en er staat ook een derde machine bij’ zegt unit manager Peter Ryckeboer in Gazet van Antwerpen. “Om de 2 à 3 minuten wordt vijftig kilogram was in een machine gestoken. Die blijft er ongeveer een half uur in. De capaciteit bedroeg vroeger 190 ton per week, maar nu kunnen we naar 300 ton per week gaan.”

Geen hinder voor klanten

CleanLease wast linnen van voornamelijk ziekenhuizen en zorginstellingen. Die hebben weinig hinder ondervonden van de brand. “We konden 70% van de productie overhevelen naar onze vestigingen in het West-Vlaamse Oedelem en Lokeren”, legt algemeen directeur Dirk Holvoet van CleanLease uit. “Voor de andere 30% konden we terecht bij concullega’s. Vijftien uur na de brand konden de eerste klanten alweer bediend worden. Na zeven maanden was de fabriek in Hoogstraten weer gedeeltelijk operationeel. Het personeel van Hoogstraten is elke dag met de bus naar onze twee vestigingen gebracht.” Bij CleanLease in Hoogstraten werken tachtig personen in de wasserij en is een zestigtal chauffeurs tewerkgesteld.

Herstel

“De totale schade van de brand bedraagt 16 miljoen euro”, zegt Dirk Holvoet. “Een deel daarvan is betaald door de verzekering, maar we hebben ook zelf investeringen gedaan voor het nieuwe gebouw en de machines. Rekening houdend met de grote schade is het haast niet te geloven dat op zeven maanden een nieuwe wasserij is gezet. We draaien nu op 90%, over enkele maanden moet dat honderd procent zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.