Codipack etiketten productie machine

Codipack bouwt nieuwe etikettenproductielijn

Codipack uit Olen heeft sinds kort een nieuwe volautomatische lijn voor de productie van etiketten in gebruik. Het bedrijf trekt daarmee zijn productiecapaciteit op met 25%. “Met deze investering breiden we onze etikettenproductie uit van vier naar vijf lijnen”, zegt productiemanager Jonas Imberechts.

“We zijn op zoek gegaan naar het nieuwste model in de markt om zo efficiënt mogelijk etiketten te produceren. Onze nieuwe machine hoort bij de topmodellen. Manuele bijstellingen zijn verleden tijd omdat alles gebeurt via een touch display. Hierdoor weet de machine waar hij de snijmessen moet plaatsen en dit gebeurt dan automatisch zonder extra manuele handeling. Het enige moment dat ze stopt, is wanneer we de moederrol moeten vervangen.”

Stijgende vraag
De onderneming stelt een stijgende vraag naar productidentificatie vast uit diverse sectoren. “E-commerce, logistiek en distributie zijn groeiende markten en doet de vraag naar etiketten stijgen. Een goed etiket garandeert dat de informatie perfect leesbaar is en blijft. Met deze nieuwe machine kunnen we inspelen op de stijgende markt, zonder dat de wachttijden voor onze klanten oplopen”, aldus nog Jonas Imberechts.

Codipack biedt zijn klanten een totaaloplossing voor het labelen, markeren en coderen van hun producten. Het bedrijf telt 70 medewerkers.