Nieuws Kempen Codipack plaatst 54 printers op productielijnen bij IJsboerke

Codipack plaatst 54 printers op productielijnen bij IJsboerke

Codipack plaatst 54 printers op productielijnen bij IJsboerke

codipackCodipack uit Olen heeft 54 Leibinger inkjetprinters geïnstalleerd op de productielijnen bij IJsboerke. Later dit jaar komt er nog een centraal beheersysteem dat de printers en etiketteermachines van zowel de vestiging in Tielen als Beerse aanstuurt.

Eind vorig jaar kwam er een nieuwe Europese wet die beveelt dat elk individueel ijsje voorzien moet zijn van een vervaldatum en track & trace code. Voor IJsboerke betekende dit een extra investering waarvoor ze te rade gingen bij Codipack, specialist in totaaloplossingen voor coderen en etiketteren.

Betere printkoppen
Glacio, overnemer van IJsboerke, doet al sinds 2007 een beroep op Codipack. Eerst met een softwareoplossing van NiceLabel waarmee ze etiketten ontwerpen, een koppeling maken met hun ERP-systeem en bovendien ook de printers en etiketteermachines aansturen. Maarten Bosschaert, sales manager bij Codipack: “Die aansturing naar de bestaande printers ging prima, maar Glacio had vooral veel problemen met de inkjettoestellen zelf. Vooral verstoppingen van de printkoppen was een veel voorkomend probleem. Na uitvoerige testen in 2010 kocht Glacio de eerste Leibinger inkjetprinters aan bij ons. Het verschil was enorm. De betere printkoppen gaven niet alleen een mooiere printkwaliteit, maar ze hadden ook geen last meer van verstoppingen.”

Die bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid zou een belangrijke rol spelen bij de investeringen die later bij IJsboerke gebeurden. Ringo Embrechts, facility manager bij IJsboerke: “Vroeger hadden we 1 label nodig per doos waarop de productgegevens, track & trace code en vervaldatum stonden. Die printers stonden aan het eind van de productielijn, dus na het inpakken van de ijsjes in dozen. De nieuwe Europese wet maakt dat een pak complexer. Nu moeten we elk ijsje van een houdbaarheidsdatum voorzien en daarvoor heb je per verpakkingsbaan een aparte printer nodig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer