Nieuws Kempen Coek levert reusachtig reactorvat af bij BP Chembel

Coek levert reusachtig reactorvat af bij BP Chembel

Coek levert reusachtig reactorvat af bij BP Chembel

Foto BP

Foto BP

Het was al even geleden, maar afgelopen nacht is er nog eens een reusachtig reactorvat getransporteerd van Coek Engineering in Geel naar het naburige BP Chembel. “Sinds de start van de financiële crisis in 2008 hebben klanten hun investeringsprogramma uitgesteld en/of investeringen laten uitvoeren in goedkopere landen zoals India en China”, zegt Ilse Vanlommel, voorzitter van Coek Engineering. “Nu zijn ze blijkbaar bereid om terug te keren. We zijn zeer blij met dit order. We werken momenteel trouwens aan een gelijkaardig reactorvat voor BP dat eind dit jaar klaar is en dan naar de VS vertrekt.”

Het transport van de 407 ton zware reactor over een afstand van een vijftal kilometer was een echt huzarenstuk. De E313-snelweg moest een tijdje worden afgesloten en er werd een tijdelijke noodbrug over de Grote Nete gebouwd omdat het gevaarte te zwaar was voor de bestaande brug. Rond 2 uur vannacht, een uur vroeger dan verwacht, werd de reactor geparkeerd op de site van BP.

Productie van teraftaalzuur
Het chemiebedrijf zal die gebruiken voor de productie van PTA (gezuiverd teraftaalzuur). “BP heeft ongeduldig uitgekeken naar de komst van deze reactor. Hij zal er namelijk voor zorgen dat onze chemische processen nog duurzamer zullen verlopen,” aldus Roel Dekoninck, communications manager bij BP Chembel. “Dat wij deze reactor nu veilig en wel mogen omarmen, is een grote opluchting.”

De productietijd bij Coek Engineering bedroeg twintig maanden. “Wij produceren ook reactorvaten voor andere toepassingen”, legt Ilse Vanlommel uit. “90% van onze productie is bestemd voor het buitenland, meestal zelfs buiten Europa.” Het bedrijf stelt 125 mensen te werk waarvan een 85-tal in de hoofdzetel in Geel en de overigen in de vestiging in Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer