COLONIE 7 IN MERKSPLAS KRIJGT EEN HOTEL EN EEN WEKELIJKSE MARKT1 Foto: AF

Colonie 7 doet toekomstplannen, met onder meer een hotel en een wekelijkse markt, uit de doeken

Voor Colonie 7 breken spannende maanden aan. Binnenkort start de realisatie van een hotel met 41 kamers en de site wordt the place to be voor evenementen en een wekelijkse markt.

De kolonie in Merksplas is een trekpleister voor wandelaars en fietsers. Sinds vier jaar is ook Colonie 7 een begrip op de site met een brasserie, vergaderzalen en zes hotelkamers. De komende maanden start de realisatie van een hotel met 41 kamers en Colonie 7 koestert ook plannen voor evenementen en een wekelijkse markt.

“Deze plannen bestaan eigenlijk al 20 jaar, maar nu komt de realisatie eindelijk in zicht”, glundert medezaakvoerder Geert Minnen. “De werken aan de buitenkant van alle gebouwen zijn afgerond, waardoor de aanbestedingen lopen voor de binnenwerken. Tegenover de huidige brasserie komt een hotel met 41 kamers. De opening daarvan is voorzien voor eind 2024. We plannen ook een uitbreiding tot negen vergaderzalen. Het voorziene restaurant komt er niet. Op die locatie zal het gevangenismuseum komen.”

Colonie 7 koestert niet alleen grote plannen voor de eigen gebouwen. Ook de site rondom zal een belangrijke rol spelen. “De restauratie en het onderhoud van de gebouwen kost handenvol geld en daarom willen we iets terugdoen voor de inwoners van Merksplas en bij uitbreiding alle Kempenaars”, aldus Geert Minnen. “In de eerste plaats zal er een wekelijkse markt komen. Er is geen markt meer in Merkplas en blijkbaar ook niet in Hoogstraten. Op 23 november gaan we met alle betrokken partijen rond de tafel zitten om de wekelijkse markt concreet te maken. Geïnteresseerden en marktkramers kunnen zich nog steeds aanmelden door een mail te sturen.”

Lees ook: Colonie 7 wil het beste van de Kempen op één plek aanbieden

Naast de wekelijkse markt zullen op de site ook evenementen plaatsvinden. “We denken daarbij aan concerten maar ook aan een artistiek evenement zoals Mon Martre in Mol of Herentals. Een boerenmarkt staat eveneens op de planning en we willen onze faciliteiten uiteraard ook ter beschikking stellen van verenigingen. We werken daarbij onder het motto BE FAN. We willen Bruggen bouwen en Emoties opwekken, oog hebben voor de toekomst (Future) en het Artistieke en dit alles uiteraard met respect voor de Natuur.