Nieuws Kempen Concrete House doet het voortaan met de speedfiets

Concrete House doet het voortaan met de speedfiets

Concrete House doet het voortaan met de speedfiets

25 medewerkers van het Olense bouwbedrijf Concrete House en zusterbedrijven hebben een elektrische fiets van hun werkgever gekregen voor het woon-werkverkeer. Geen gewone maar een speed pedelec, die tot 45 km/uur haalt. “De enige voorwaarde is dat ze 120 dagen per jaar met de fiets moeten komen werken”, zegt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen.

“Al onze 65 medewerkers kregen het aanbod, dat tot doel had het woon-werkverkeer met de fiets te promoten. Een aantal gaf aan dat ze er geen konden gebruiken omdat ze te ver wonen of omdat ze voor hun job een bedrijfswagen nodig hebben, zoals onze commerciële mensen en projectleiders”, vertelt Steven Van Olmen.

Mooi resultaat
Uiteindelijk gingen 25 mensen in op het aanbod. “Dat vinden we een zeer mooi resultaat”, aldus nog de gedelegeerd bestuurder. “Door te kiezen voor snelle e-bikes in plaats van gewone zijn mensen sneller op het werk en thuis. Eén van onze mensen woont in Rijkevorsel, dat is 30 km enkel. Hij doet er nu even lang over met de fiets dan vroeger met de wagen.”

Naast het ter beschikking stellen van de fiets krijgen de medewerkers ook nog een fietsvergoeding. “We zijn een fietsminnend bedrijf”, zegt Steven Van Olmen. “We hebben een eigen fietsclub en doen geregeld fietstochten, trokken ook al naar de Mont Ventoux. We zijn ervan overtuigd dat fietsende medewerkers minder ziek zijn door een betere gezondheid.”

Het bedrijf investeerde 86.000 euro in de aankoop van de fietsen. De investering is voor 120% aftrekbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.