Nieuws Kempen Controles op softwarepiraterij in de Kempen op komst

Controles op softwarepiraterij in de Kempen op komst

Controles op softwarepiraterij in de Kempen op komst

bsaIT-bedrijf VanRoey.be uit Turnhout kreeg woensdag van verschillende klanten een melding dat er in de streek controleacties op komst zijn op softwarepiraterij. De bedrijven ontvingen daarover een brief van BSA, The Business Software Alliance. Dat is een organisatie die de belangen van software- en hardwareproducenten verdedigt. Er kwamen meldingen uit onder meer Geel en Beerse.

BSA kondigde half november vorig jaar aan te starten met een nieuwe Fair Play-campagne. Tijdens deze bewustwordingscampagne stelt de BSA zich tot doel fair play te bewerkstelligen in de zakenwereld ten aanzien van bedrijfssoftware. Want ook bij het gebruik van bedrijfssoftware moet iedereen zich aan de spelregels houden, luidt het achterliggende idee. In dat verband bezoeken en benaderen inspecteurs bedrijven voor adviesgesprekken en controles. Blijkbaar is nu de Kempen aan de beurt.

Kwart illegale software
Belgische computergebruikers geven aan dat het risico op veiligheidsbedreigingen van malware de belangrijkste reden is om geen illegale software te gebruiken. Ze maken zich in het bijzonder zorgen over indringen door hackers en verlies van data. Toch had volgens BSA in 2013 maar liefst 24 procent van de software, die was geïnstalleerd op pc’s in België, niet de juiste licentie.

Onder softwarepiraterij verstaat BSA het zonder toestemming kopiëren en verspreiden van auteursrechtelijk beschermde software. Vaak gebeurt dat onbewust. Niettemin staan er hoge boetes op.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer