Coolblue opent winkel op Olen Shopping Park A De winkelverantwoordelijke mocht met een uit de kluiten gewassen heggeschaar het lint feestelijk doorknippen. — © Marc Peeters

Coolblue opent winkel op Olen Shopping Park

Online retailer Coolblue heeft vrijdag in het Olen Shopping Park een fysieke winkel geopend. “Er zijn nu eenmaal heel wat producten die de klant eerst wil zien en voelen”, weet Arne Van Verdegem, manager Groei van Coolblue Belgium.

Klanten kunnen in de winkel van Coolblue meer dan 1.000 producten uitproberen of gewoon langskomen voor advies. Sommige producten kunnen ook meteen worden meegenomen. Grotere stukken zoals televisies of wasmachines worden aan huis geleverd, vaak al de dag na de aankoop.

Coolblue Olen is de negende Belgische winkel van de (online) retailer. Het is na Mechelen en Brugge al de derde winkelopening dit jaar. “In Olen beschikken we over een oppervlakte van zo’n 1.500 vierkante meter op twee verdiepingen” zegt Van Verdegem. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar ze willen het graag nog even ervaren. Zoek je bijvoorbeeld een hoofdtelefoon, dan wil je horen hoe die echt klinkt. Dat kan in onze winkels.”

In de winkel zijn er zes productwerelden, dat gaat van televisies, telefonie, audio, huishoudelijk, gaming tot IT. “Een van onze 25 medewerkers vangt de klant aan de deur op en leidt die meteen naar de juiste productwereld.” De inrichting van de winkels van Coolblue is voortdurend in beweging.

Arne Van Verdergem toont de werksituaties die in de winkel worden nagebootst. — © Marc Peeters

“Zo hebben we in de afdeling telefonie ook flink wat ruimte voorzien voor de accessoires en randproducten. Dezelfde filosofie passen we ook toe bij de laptops.” Beleving heeft vaak ook te maken met kleine dingen. Vlakbij de hoofdtelefoons is een ronde spiegel geplaatst. “We hebben gemerkt dat klanten die een online een hoofdtelefoon hebben gekocht die soms terugsturen omdat ze die er op hun hoofd niet mooi vonden uitzien.”

“Dat is natuurlijk heel subjectief. Een klein spiegeltje volstaat dan om na te gaan of je de hoofdtelefoon mooi vindt of niet.” Wat verderop bij de stofzuigers zijn diverse vloerbekledingen in de verkoopstand verwerkt. Er staan ook potjes met kleine afvaldeeltjes die je over de vloer kunt uitstrooien om dan proefondervindelijk na te gaan of de stofzuiger naar behoren werkt.”

Klanten kunnen in de Kempense winkel ook tv-toestellen bekijken in verschillende gebruikssituaties zoals een sport, game- of filmopstelling. Daarnaast zijn er ook inspiratieclusters waarin je kunt zien hoe je optimaal kunt thuiswerken.

Voor de winkel in Olen is Coolblue nog op zoek naar bijkomende winkelmedewerkers. Wie ervan houdt om klanten blij te maken mag solliciteren.

Info: http://Werkenbijcoolbue.be