Nieuws Kempen Coöperatie Hoogstraten sluit af met +6,4% omzet

Coöperatie Hoogstraten sluit af met +6,4% omzet

Coöperatie Hoogstraten sluit af met +6,4% omzet

Coöperatie Hoogstraten heeft 2017 afgesloten met een omzet van 235 miljoen euro. Dat is 14 miljoen, of 6,4%, hoger dan het jaar voordien. De omzetstijging is het gevolg van toegenomen volumes en een goede prijsvorming voor aardbeien en tomaten, de 2 topproducten van de veiling.

Met 32.000 ton aardbeien is Hoogstraten Belgisch marktleider en een belangrijke speler op de Europese markt. “De aardbeien namen een erg sterke start in 2017, zowel op het vlak van productie als prijsvorming”, blikt directeur Gaston Opdekamp terug. “In de maand juli was er een relatieve schaarste met torenhoge prijzen tot gevolg. November en december kenden grotere producties waardoor het wachten was tot midden december om weer op de normale prijsniveaus te komen. Met een volume van 32.000 ton en de op 1 na hoogste middenprijs ooit kunnen we gewagen van een goed seizoen.”

Speciale tomaten
Met een jaarproductie van 86.000 ton tomaten in 2017 is het volume groeiende. Via de veiling worden zowel losse tomaten, trostomaten en in toenemende mate ‘specials’ verhandeld. “De verdere omschakeling naar die specials maakt dat de gemiddelde waarde van de tomaten sterk stijgt”, aldus nog Gastop Opdekamp. “Verder was er de afwezigheid van een echt langdurige malaise in de prijsvorming wat maakt dat het tomatenjaar 2017 zonder meer goed mag worden genoemd.”

Voor paprika werd 2017 een moeilijker jaar, wat mogelijk te wijten was aan areaaluitbreidingen in onder meer Nederland. Ook kleinere producten zoals komkommer, asperges, kiwibessen en kersen kenden minder goede resultaten.

Voor 2018 kondigt het management een verdere digitalisering aan van alle operaties, logistiek, datacommunicatie, enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer