Nieuws Kempen Corona-initiatief Impasto verhuurt pizzaovens

Corona-initiatief Impasto verhuurt pizzaovens

Corona-initiatief Impasto verhuurt pizzaovens

VOSSELAAR – Mensen kunnen heel vindingrijk zijn in lastige tijden. Dat heeft deze coronaperiode nog maar eens bewezen. Corona heeft veel brokken gemaakt, maar we hebben op deze pagina’s ook al geregeld kunnen berichten over ondernemers die binnen de tegenslagen een weg hebben gevonden om nieuwe kansen te pakken. Kristof Verdick uit Vosselaar is er ook zo een. Zijn 2 foodtrucks staan al een half jaar noodgedwongen stil. Maar onder de naam ‘Impasto’ zijn hij en zijn echtgenote begonnen met de verhuur van mobiele pizza ovens.

Kristof Verdick en zijn vrouw zijn in 2015 gestart met het uitbaten van een foodtrailer, Petite-Patate. Het is een frietwagen, maar wel met een eigen touch. Naast de frietjes vind je er niet meteen de klassieke frituursnacks, wel zaken als pasta, pita, mini-burgers en dessert. “Het is een formule die goed werkt bij communiefeesten en dergelijke. Wij doen trouwens alleen privé feesten.”, vertelt Kristof Verdick. “Omdat het concept goed aanslaat, hebben we begin dit jaar een tweede trailer gekocht. Onze agenda voor beide trailers zat al mooi vol, zeker tijdens de communieperiode. Helaas heeft het coronavirus onze agenda volledig uitgewist. En dus moesten we creatief beginnen denken om toch een inkomen te genereren voor de weekends. Wan tijdens de week lever ik normaal gezien broodjes aan bedrijven.”

Pizzaovens

Uiteindelijk koos Verdick voor mobiele ovens, die hij verhuurt, met daarbij hout en ingrediënten om zelf pizza te bakken. “Mensen kunnen zelf kiezen wat ze op hun pizza leggen en die ook zelf bakken. Dat is prettig; het is ook een stukje beleving. Het was nog wel even zoeken naar een gepaste naam. Tot we op het Italiaanse woord kwamen voor deeg: Impasto.”

Impasto is begin augustus gelanceerd. Het ziet er naar uit dat het een blijver is. “Tot eind september is alles al gereserveerd”, zegt Kristof Verdick. “Ik denk dat we dit na de coronatijd blijven doen. Het is goed te combineren met de foodtrucks.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer