Nieuws Kempen Corona spookt door in halfjaarcijfers Campine

Corona spookt door in halfjaarcijfers Campine

Corona spookt door in halfjaarcijfers Campine

BEERSE – Metaalverwerker Campine is ook niet ontsnapt aan de gevolgen van de coronacrisis. Die zorgde bij het bedrijf het afgelopen halfjaar voor een flinke omzet- en winstdaling. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten die Campine vandaag bekend maakte.

De omzet bij Campine daalde van 103 miljoen naar 83 miljoen euro met een operationeel resultaat (EBIT) van slechts 107.000 euro ten opzichte van het resultaat over de eerste 6 maanden van 2019 van 3,2 miljoen euro.

Campine schreef de daling in verkoop en winst volledig toe aan de impact van de epidemie. Zowel de volumes als de metaalprijzen lagen duidelijk lager dan in dezelfde periode in 2019.

Door kostencontrole is er in de eerste jaarhelft voor 1,5 miljoen euro bespaard. Het bedrijf heeft de jaarlijkse onderhoudsperiode kunnen vervroegen en uitgevoerd met meer eigen personeel. De solvabiliteitsratio ligt op 54 procent en dat is volgens Campine geen reden om voor de komende periode financieringsproblemen te verwachten.

Het bedrijf maakte ook gebruik van enkele overheidsmaatregelen, waaronder tijdelijke werkloosheid, om de verlaagde vraag op te vangen. Een aantal productieafdelingen zijn afwisselend stilgelegd om de efficiëntie zo hoog mogelijk te houden. Er werden zoveel mogelijk kosten bespaard of uitgesteld. Er worden geen geplande investeringen geschrapt, maar wel verder gespreid in de tijd. Enkele investeringsprojecten liepen vertraging op doordat sommige toeleveranciers tijdelijk niet konden verder werken door de Covid-pandemie.

Vooruitblik

Een prognose maken voor het jaar 2020 blijft onder deze wisselende omstandigheden moeilijk, stelt Campine. Als de grondstofprijzen hun opmars verderzetten, verwachthet bedrijf wel dat het het jaat positief kan afsluiten.

De vraag naar de Specialty Chemicals-producten herstelt slechts langzaam, zo ziet het bedrijf. Campine verwacht pas in het laatste kwartaal van 2020 terug op de pre-Covid niveaus uit te komen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.