nike laakdal

Coronacrisis lijkt geen vat te hebben op Nike

LAAKDAL – Sportkledingfabrikant Nike, dat in Laakdal een grote logistiek vestiging heeft, ondervindt weinig last van de coronapandemie. Zelfs in volle crisistijd klom de omzet nog met bijna een tiende hoger, grotendeels dankzij -vooral Chinese- online shoppers.

Nike realiseerde in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet van 11,2 miljard dollar (9,2 miljard euro), een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sportkledingfabrikant moest wel in veel landen tijdelijk zijn winkels sluiten door het coronavirus, maar dat omzetverlies werd ruimschoots gecompenseerd door de groei van de e-commerce. De digitale verkoop steeg met liefst 84%. Vooral in China deed Nike gouden zaken: zo leverde alleen al het koopjesfestival Singles’ Day het sportlabel al meer dan een half miljard dollar op.

Ook de voorbije kwartalen zette het sportlabel al een vergelijkbare online groei neer. “De shift van de klant is definitief, en onze digitale aanwezigheid in de markt zal de komende jaren alleen maar toenemen”, verklaart topman John Donahoe in de Tijd.