Nieuws Kempen Corsendonk tapt meer Antwerpse pinten

Corsendonk tapt meer Antwerpse pinten

Corsendonk tapt meer Antwerpse pinten

brasserie stadsfeestzaal 2Brouwerij Corsendonk uit Turnhout zet opnieuw voet aan wal in Antwerpen. Begin volgend jaar opent ze een brasserie in de Stadsfeestzaal. Nog maar een paar maanden geleden ging de familie Keersmaekers van start met een café/restaurant in het Centraal Station.

Het lijkt wel of Brouwerij Corsendonk een voorliefde koestert voor Antwerpse panden die een grandeur uitstralen. In september opende ze Le Royal op de eerste verdieping van het Centraal Station, destijds de wachtzaal voor reizigers in eerste klasse. In maart 2015 gaat de brouwerij van start in de gerestaureerde Stadsfeestzaal aan de Meir. Op de plaats waar nu een champagnebar staat, komt een stijlvolle brasserie. “De zaak is beklonken na een halfjaar onderhandelen en plannen maken voor het interieur”, bevestigt Jef Keersmaekers.

In de plaats van bubbels komt nu de focus op bieren, of wat had je gedacht. “We zullen een groot aantal bieren serveren en de beschrijving ervan in drie talen vermelden. Op die manier willen we de vele buitenlandse gasten in de stad de bieren leren kennen”, zegt Keersmaekers. De uitbating komt in handen van Mechelaar Pieter Moerenhout, de voormalige uitbater van brasserie De Foyer aan Utopolis. Een naam heeft de brasserie nog niet, al lijkt ‘Brasserie Stadsfeestzaal’ geen slechte keuze, bevestigt Keersmaekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer