Nieuws Kempen Cosdep Pro mag zich erkend ambachtsman noemen

Cosdep Pro mag zich erkend ambachtsman noemen

Cosdep Pro mag zich erkend ambachtsman noemen

Mario Ennekens, zaakvoerder van Cosdep Pro in Balen, mag zich sinds deze maand officieel een ambachtsman noemen. De titel van Erkend Ambachtsman is hem verleend door de FOD Economie. Ennekens begon zelf pelletkachels te bouwen nadat 3 jaar geleden zijn Italiaanse leverancier daarmee stopte. “Niemand geloofde in ons project”, blikt hij terug.

Omdat er niemand geloofde in een eigen productie – ook de banken niet – startte hij met eigen kapitaal. “Ik ben koppig doorgegaan. Ik wou bewijzen dat we de pelletkachels zelf konden produceren want dat was mijn trots”, vertelt Ennekens. Door te werken als installateur en goed te luisteren naar de klanten, kende hij de punten die voor verbetering vatbaar waren en die integreerde hij in zijn eigen Pro Pelletkachel. Bij de eerste controle slaagde hij in de test en mocht hij ze op de markt brengen, met het befaamde energielabel A+.

Verlossende nieuws
“Ook onze aanvraag tot erkenning van ambachtsman werd in eerste instantie geweigerd”, gaat Mario Ennekens verder. “Ze konden niet geloven dat 1 persoon alle werk verrichtte: laswerken, lakwerk, de computersturing van de kachels,… Ik heb meteen verzet aangetekend en met nog meer documentatie en foto’s naar de zitting getrokken. Drie dagen later kwam het verlossende nieuws.”

Cosdep Pro produceert dus eigen pelletkachels en plaatst die ook zelf bij de eindgebruiker. Een tijdlang werkte het bedrijf met dealers die de kachels verkochten, maar daarmee is de zaakvoerder gestopt omdat ze niet de kwaliteit konden bieden die hij verlangde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer