Nieuws Kempen Cresciamo verandert met succes geweer van schouder

Cresciamo verandert met succes geweer van schouder

Cresciamo verandert met succes geweer van schouder

Precies een jaar geleden gingen Christel Heyns en Koen Seymus, 2 collega’s bij bpost, van start met hun eigen consultancybedrijfje Cesciano, Italiaans voor ‘laat ons groeien’ en gevestigd in Vorselaar. Aanvankelijk richtten ze zich tot de transport- en logistieke sector, maar al snel veranderden ze het geweer van schouder. Met hun Stoompot-concept waren ze al aan de slag bij menige KMO.

“Binnen Stoompot brengen we alle sleutelpersonen van een bedrijf 1 dag samen”, legt Christel Heyns uit. “Tijdens een workshop brengen we het bedrijf volledig in kaart en vervolgens maken we een stappenplan om het droombedrijf van de zaakvoerder te creëren. Met deze aanpak zijn we uniek. En we beperken ons niet tot een rapport. We zorgen ook mee voor de verdere begeleiding en uitvoering.”

Stoom aflaten
Daarvoor stelde Cresciamo een team samen van 16 mensen die zowel worden ingeschakeld om mee de Stoompot-sessies te begeleiden als om expertise te leveren bij de opvolging van de bedrijven. “Het zijn allemaal zelfstandigen en dat is met opzet. Ze moeten zelf weten wat het is om te ondernemen en een factuur uit te schrijven voor hun prestaties”, aldus nog de medezaakvoerster.

Waar de naam ‘Stoompot’ vandaan komt? “De naam ‘consultancy’ verkoopt niet en dan ben je 1 van de velen. Daarom zijn we een eigen concept gaan bedenken. Stoompot verwijst enerzijds naar een snelkookpan, zeg maar de snelheid waarin we het bedrijf in kaart brengen. Anderzijds geven we medewerkers de kans om tijdens die dag hun frustraties kenbaar te maken, om stoom af te laten dus.”

Cresciamo heeft sinds de voorbije zomer al een 20-tal Stoompotten uitgevoerd voor uiteenlopende klanten: een immokantoor, bouw- en IT-bedrijven tot een productiebedrijf in de voedingssector.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer