Nieuws Kempen Crowdfunding loont: al 150 schapen verkocht

Crowdfunding loont: al 150 schapen verkocht

Crowdfunding loont: al 150 schapen verkocht

schapen kempIs crowdfunding ook voor jouw onderneming een bron van financiering? Voor de vzw Kemp uit Mol alleszins wel. Met een volkslening ‘verkochten’ zij op minder dan een week tijd 150 Kempense heideschapen en weldra hopen ze het beoogde aantal van 250 te bereiken.

Vzw Kemp stond voor een probleem. Voorzitter Guido Vanhoof: “We beschikken over twee volwaardige kuddes Kempense heideschapen met in totaal 930 ooien, rammen en lammeren waarmee we natuur- en groengebieden begrazen. Om bijkomende opdrachten te kunnen afwerken, willen we graag een derde kudde verwerven.” In Nederland stond een kudde van 250 Kempense heideschapen te koop maar die investering was te groot voor de clubkas. En banken stonden ook al niet te springen om de aankoop te financieren.

100 euro voor een schaap
Dat bracht hen op het idee om een crowdfunding te organiseren. Voor een schaap betaal je 100 euro maar daar staat wat tegenover. Zo krijg je een officieel certificaat en korting op een pakket lamsvlees, mag je met een herder mee, ontvang je kortingsbonnen voor activiteiten en workshops, enz.

De reactie is overweldigend. “In minder dan een week zijn al 150 schapen verkocht”, jubelt herder Maarten D’hondt. “Er zijn mensen bij die er zelfs 2, 3 of 5 hebben gekocht en een zelfs 10. De reacties komen vanuit heel Vlaanderen: Brugge, Leuven, Zonhoven Gent. Dus het gaat veel verder dan onze eigen kennissenkring. Er zijn nog heel wat mensen die gezegd hebben dat ze er eentje zouden kopen maar dat nog niet gedaan hebben.” D’hondt verwacht om de kaap van de 250 te halen. “En als dat niet zo is, heeft een sponsor laten weten dat hij het verschil bijpast.”

Hoe hij het succes verklaart? “Ik denk dat veel mensen het een leuk idee vinden om een schaap te kunnen kopen. En we bieden ook toffe dingen in ruil aan, zoals eens mee op stap gaan met een herder.”

De crowdfunding loopt tot uiterlijk 15 december want dan moet de bestelling worden geplaatst en het vervoer georganiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer