Nieuws Kempen Cunina gaat gemeenschapshuizen bouwen in Nepal

Cunina gaat gemeenschapshuizen bouwen in Nepal

Cunina gaat gemeenschapshuizen bouwen in Nepal

cuninaDe Geelse ontwikkelingsorganisatie Cunina gaat in het door een aardbeving getroffen Nepal gemeenschapshuizen bouwen. Later worden die omgebouwd tot scholen. Stichter en voorzitter van Cunina Sophie Vangheel vertrekt vrijdag naar Nepal om te kijken waar Cunina haar hulp het meest noodzakelijk is.

Cunina geniet de steun van heel wat Kempense ondernemingen en daarbuiten. Onder meer Wouter Torfs van Schoenen Torfs is één van de ambassadeurs. De organisatie maakt ook nu haar snelle en pragmatische werking opnieuw helemaal waar door snel te reageren op het noodlot dat het land trof.

150 mensen per huis
De gemeenschapshuizen die Cunina in een eerste fase zal bouwen bieden onderdak aan minstens 150 mensen per huis. Elk huis heeft sanitair en een keuken zodat de bewoners over basisbehoeften kunnen beschikken. De bedoeling is om die grote ruimtes later om te bouwen tot scholen. Het bieden van kwalitatief onderwijs is de bestaansreden van Cunina.

Cunina wil vooral werken in gebieden waar de nood erg hoog is en waar andere hulporganisaties afwezig zijn. Daarom trekt Sophie Vangheel de volgende twee weken onder andere naar de districten Nuakot en Sindhupalchowk waar dorpen totaal van de kaart geveegd zijn en er nauwelijks noodhulp is. Om tot een optimaal resultaat te komen en haar impact zo groot mogelijk te maken, overlegt Cunina met het plaatselijk sociaal welzijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer