Nieuws Kempen DAF exact 50 jaar aanwezig in de Kempen

DAF exact 50 jaar aanwezig in de Kempen

DAF exact 50 jaar aanwezig in de Kempen

DafOp 5 mei is het exact 50 jaar geleden dat in de DAF-fabriek in Oevel de eerste truckcabine van de band liep. De voorbije 15 jaar alleen al investeerde de vrachtwagenfabrikant 600 miljoen in de Kempense vestiging, die momenteel 2.200 medewerkers telt. Momenteel wordt een nieuwe cabinelakstraat gebouwd van opnieuw 100 miljoen euro.

DAF kwam midden jaren zestig naar de Kempen, niet omdat het op het eigen terrein in Eindhoven onvoldoende ruimte zou hebben, maar het ontbrak hen aan arbeidskrachten. Door de sluiting van mijnen en diamantslijperijen vonden de Nederlanders in de Kempen een groot arbeidspotentieel. Eind 1964 kocht DAF een terrein van 40.000 m2 langs de E313 in Oevel.

Aanvankelijk werden in Oevel enkel cabines gebouwd, in 1971 kwamen daar ook de assen bij, waarvoor een extra productie-eenheid werd gebouwd. In 2011 werd de 2 miljoenste as geassembleerd en in 2014 de miljoenste cabine. Vorig jaar werd gestart met de bouw van een compleet nieuwe cabinelakstraat, die in Europa de modernste in zijn soort wordt en de productiecapaciteit van de cabinefabriek met 50% moet verhogen.

Just in time
Net als alle andere DAF-fabrieken, produceert DAF Vlaanderen volgens het just-in-time-principe. Dat betekent dat cabines en assen precies op het juiste moment én in de juiste volgorde op klantenorder worden aangeleverd in de assemblagefabriek in Eindhoven en bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Gewerkt wordt volgens het PACCAR Productie Systeem, dat als uitgangspunt heeft dat er altijd ruimte is voor verdere verbetering en dat de medewerkers als geen ander weten hoe het nog beter, nog slimmer en nog efficiënter kan.

“Dat we nu 50 jaar DAF-productie in België vieren, is een geweldige erkenning van onze meer dan 2.200 medewerkers”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks. “Mede dankzij hun inzet en toewijding zijn wij in staat trucks te bouwen die toonaangevend zijn op het gebied van betrouwbaarheid, comfort en kwaliteit. Met onze voortdurende investeringen in DAF Trucks Vlaanderen toont DAF het vertrouwen in de toekomst van haar fabriek in België.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer