Nieuws Kempen DAF stuurt vanuit Oevel zelfrijdende truck de snelweg op

DAF stuurt vanuit Oevel zelfrijdende truck de snelweg op

DAF stuurt vanuit Oevel zelfrijdende truck de snelweg op

zelfrijdende truckVanmiddag zijn van bij DAF Trucks in Westerlo zelfrijdende vrachtwagens vertrokken richting Rotterdam. Het ging om een zogenaamde EcoTwin, waarbij de tweede vrachtwagen exact dezelfde gas- en remmanoeuvres uitvoert als de eerste. De rit kaderde in de European Truck Platooning Challenge.

Doel van deze challenge is het verkrijgen van toestemming van overheden om in heel Europa en op grote schaal vrachtwagencombinaties te kunnen testen, die draadloos aan elkaar gekoppeld zijn (‘platoons’). Daardoor kunnen zij erg kort achter elkaar rijden, met voordelen op het gebied van brandstofverbruik en dus CO2-emissie, veiligheid en doorstroming. Ook andere constructeurs nemen deel aan de challenge.

Bij platooning maken de trucks gebruik van technologie voor het geautomatiseerd rijden. De challenge moet aantonen dat een tweede voertuig technisch in staat is om de voorliggende combinatie automatisch te volgen, gebruikmakend van Wifi-P, radar en camera’s.

Doorontwikkeling
“Uiteraard is er nog veel doorontwikkeling nodig voordat we truck platooning als nieuwe technologie op de markt kunnen introduceren”, aldus Ron Borsboom, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Daf Trucks. “Dat zal zeker niet vóór 2020 zijn. Met name op het gebied van wetgeving, aansprakelijkheid en acceptatie moet er nog veel geregeld worden.”

Ook zal een chauffeur niet overbodig worden. Eens de combinatie van de snelweg gaat, neemt die het stuur weer in handen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer