Nieuws Kempen DAF Trucks voert productie op in Oevel

DAF Trucks voert productie op in Oevel

DAF Trucks voert productie op in Oevel

20120166-euro-6-daf-xfVrachtwagenfabrikant DAF Trucks verhoogt zijn productie vanaf half april van 140 naar 156 vrachtwagens per dag. Daardoor werft het bedrijf 160 extra tijdelijke werknemers aan voor de vestigingen in Eindhoven en Oevel, waar cabines en assen worden gemaakt.

“We stellen vast dat de economie in Europa lichtjes weer aantrekt”, zegt woordvoerder Rob Appels van DAF Trucks. “Daarnaast doet onze nieuwe vrachtwagen Euro 6 het zeer goed, wat zorgt voor een extra verkoop.” De bijkomende productie start vanaf 20 april.

Eind vorig jaar moest DAF Trucks de productie terugschroeven en een 100-tal jobs schrappen. De mensen die toen hun job verloren, zullen nu als eerste worden uitgenodigd om opnieuw in dienst te komen. “Dat is logisch”, zegt de woordvoerder. “Zij hebben de ervaring om vrachtwagens te assembleren, dus zullen we ook onder hen werven.”

Nog eind vorig jaar kondigde DAF Trucks aan dat de lakstraat in Oevel volledig wordt vernieuwd, een investering van 100 miljoen euro. Die moet tegen 2017 operationeel zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer