Nieuws Kempen DAF Trucks weer opgestart

DAF Trucks weer opgestart

DAF Trucks weer opgestart

OEVEL / WESTERLO – DAF Trucks heeft zijn fabrieken weer voorzichtig opgestart in Oevel (Westerlo), Eindhoven en Leyland in het Verenigd Koninkrijk. De fabriek in Westerlo was op 18 maart stilgelegd omwille van de coronamaatregelen. De voorbije weken zijn de fabrieken aangepast op het gebied van hygiëne en social distancing.De productie verloopt voorlopig nog niet op volle capaciteit.

De DAF-fabrieken in Westerlo, Eindhoven (Nederland) en Leyland (Verenigd Koninkrijk) hebben een succesvolle herstart gemaakt, meldt het bedrijf. De afgelopen vier weken zijn de vele honderden werkstations in die fabrieken allemaal onder de loep genomen. Handelingen zijn opgesplitst, routes aangepast en werkschema’s vernieuwd. Overal wordt gezorgd dat 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden en schoonmaakmiddelen zijn ruim voorhanden. Uit voorzorg dragen de productiemedewerkers mondkapjes.

Nog geen grote aantallen

“Het gaat nu niet om het behalen van aantallen”, aldus DAF president-directeur Harry Wolters. “De veiligheid van de medewerkers van DAF en Leyland Trucks staat voorop. Daarom ligt het productievolume nog relatief laag. De productie wordt pas weer opgevoerd wanneer dat verantwoord is. Het voelt voor ons allemaal goed dat we weer trucks kunnen afleveren, omdat transport een vitale rol speelt in het soepel laten functioneren van de maatschappij.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.