Dagbladhandelaars Olmen Foto: Tommy Maes

Dagbladhandelaars zijn bijzonder trots op winnende collega: “Wim is erin geslaagd om heel veel mensen blij te maken”

OLMEN - LICHTAART - VORST - NIJLEN - De grote EuroMillions-pot binnenhalen. Dat is ook de ultieme droom van elke dagbladhandelaar. Wim Van Broekhoven van De Pershoek uit Olmen (Balen) kon dit sprookje realiseren voor 165 klanten. Samen met collega’s uit Lichtaart (Kasterlee), Vorst (Laakdal) en Nijlen organiseert hij ook al jaren een grote Kempense EuroMillions-pot. Van enige afgunst is bij zijn collega’s geen sprake. “Hij is erin geslaagd om met een groepspot zo veel mogelijk mensen blij te maken. We gunnen het hem zo hard”, zegt Nadine Verstrepen van dagbladhandel Papyrus in Nijlen.

Krantenwinkels De Pershoek uit Olmen (Balen), ’t Boekenhuisje uit Lichtaart (Kasterlee), Het Rietje uit Vorst (Laakdal) en Papyrus uit Nijlen organiseren sinds 2012 minstens een keer per jaar een gezamenlijke EuroMillions-speelpot. Met een inzet van 50 euro per klant hopen ze keer op keer de jackpot binnen te halen. Dat lukte uiteindelijk niet via de grote Kempense EuroMillions-speelpot, maar wel via een afzonderlijke groepspot in De Pershoek in Olmen.

“Elke keer als er 130 miljoen euro te winnen valt bij EuroMillions organiseren we met ons vieren een Kempense groepspot, voor ongeveer achthonderd tot duizend deelnemers”, zegt Nadine Verstrepen van dagbladhandel Papyrus uit Nijlen. “De laatste keer was dit het geval op vrijdag 2 december, maar we beslisten om samen niet mee te doen. Het is al een druk eindejaar en we wilden de mensen in deze tijden van crisis niet op extra kosten jagen. We zijn wel per winkel een groepspot blijven spelen. Het is gewoonweg fantastisch dat collega Wim de jackpot van 142 miljoen euro kon binnenhalen en dan nog met een groepspot. Hij is erin geslaagd om zo veel mogelijk mensen blij te maken. We gunnen het hem echt uit de grond van ons hart. Het had misschien nog plezanter geweest mochten we de winst met onze vier winkels hadden binnengehaald, maar dan lag het uitgekeerde bedrag wel wat lager natuurlijk. Maar dit is eigenlijk een cadeau voor elke dagbladhandelaar.”

Mooie auto

Nadine Verstrepen en haar collega’s krijgt sinds woensdag heel veel vragen van extra klanten om ook mee te spelen met zo’n groepspot. “We zeggen dit al jaren. Met een groepspot kan je je kansen verhogen en je winsten cumuleren. Het blijft gewoonweg interessant om in groep te spelen”, legt de uitbaatster uit. “Of we zelf ook telkens meedoen? Ik kan niet in naam van collega Wim spreken maar het is moeilijk om een product te verkopen als je er zelf niet in gelooft. Ik ben er door de jaren heen in ieder geval al een mooi auto aan kwijt (lacht).”

Duizend deelnemers

Collega Paul Stessens van ’t Boekenhuisje in Lichtaart kan ook alleen maar trots zijn op zijn Olmense collega. “Dit is werkelijk een uniek gebeuren en Wim verdient het ook echt”, zegt Paul Stessens. “In onze winkel wordt er de voorbij dagen ook heel veel over gesproken. Bij onze gezamenlijke EuroMillions-speelpot was het aanvankelijk de bedoeling om 250 klanten per zaak te laten meedoen. In het begin haalden we telkens dat streefcijfer van duizend personen maar de laatste tijd bleven we hangen op tussen de zevenhonderd en achthonderd deelnemers. Met die jackpot in Olmen zullen we wellicht opnieuw duizend deelnemers of meer bereiken. We spelen samen altijd met een formulier met tien cijfers en twee sterren.”

Ook in dagbladhandel Het Rietje in Vorst-Laakdal, niet zo heel ver van het geluksdorp Olmen, wordt er over niets anders gepraat. “Veel klanten vinden het natuurlijk het spijtig dat ze zelf niet bij de gelukkigen zijn, maar we gunnen het onze Olmense collega en de winnaars echt van harte”, besluit Liesbeth Kenens op haar beurt.