Nieuws Kempen Daling faillissementen in 2020 door corona

Daling faillissementen in 2020 door corona

Daling faillissementen in 2020 door corona

2020 zal te boek gaan als een jaar met een minimum aan faillissementen. In België gingen er 7.935 bedrijven failliet. Dat is een daling van bijna 33%. De jongste Graydon Barometer Faillissementen publiceerde deze cijfers over 2020. Voor arrondissement Turnhout betekent dit een concrete daling van 108 bedrijven ten opzichte van 2019, oftewel 29%.

“Onder normale omstandigheden hadden we verheugd kunnen zijn met dit soort cijfers. We hebben in de afgelopen tien jaar niet zulke lage faillissementscijfers mogen noteren”, zegt Eric Van den Broele, directeur Research & Development bij Graydon. “Helaas verbergen deze rooskleurige cijfers de bloedrode cijfers die heel veel ondernemers schrijven en een stilte voor de storm die helaas in 2021 nog moet komen. De faillissementscijfers zeggen op dit moment dan ook niets over de reële economie.”

Tsunami aan falingen dreigt

Bedrijven die verplicht de deuren moeten sluiten, worden tijdelijk beschermd tegen inbeslagnames en faillissementen. Het huidige moratorium op faillissementen loopt eind januari 2021 af. Volgens Graydon heeft 20% van de bedrijven het water aan de lippen. 50.000 bedrijven dreigen kopje onder te gaan. Nieuwe maatregelen en aanvullend beleid zullen ook in 2021 nodig zijn om de economie niet alleen weer op het juiste spoor te helpen, maar vanuit stilstand weer te laten rijden.”

Banenverlies door faillissementen

In de top 50 van Belgische bedrijven met banenverlies door faillissement, staan 3 Kempense bedrijven. In 2019 verloren 40 mensen hun baan door faillissement bij Gesbo in Balen, 35 mensen bij Leefpunt Zorg in Oud-Turnhout en ook 35 bij Houtepen Leonardus uit Poppel.

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.