Nieuws Kempen DCA-afdeling Predil groeit en bouwt nieuwe productiehal

DCA-afdeling Predil groeit en bouwt nieuwe productiehal

DCA-afdeling Predil groeit en bouwt nieuwe productiehal

OLEN – Predil, fabrikant van prefab-beton en wapeningsstaal start volgend jaar met de bouw van een nieuwe extra productiehal. Die zal zo’n 1.600 vierkante meter beslaan en komt bij op de huidige site aan de Industrielaan in Olen. Het gebouw zal dienst doen als productie- en opslagruimte voor prefab beton- en wapeningsstaal.

Predil is een afdeling van bouwbedrijf DCA. De Olense afdeling doet het goed. “Met ruim 300 projecten in het orderboek was 2020 een topjaar”, zegt Gert Ver Donck, hoofd van Predil. “En dat ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis. Elk jaar halen we meer opdrachten binnen. En dus drong een capaciteitsuitbreiding zich op.” Volgend jaar wordt een nieuwe hal gebouwd, goed voor 1.600 vierkante meter extra ruimte. Dat brengt de totale oppervlakte op net geen 4.000 vierkante meter. “We hebben die ruimte nodig om onze prefab constructies, zoals betontrappen, betonterrassen en betonbalken, te produceren en op te slaan vooraleer ze naar de werf vertrekken”, verduidelijkt Verdonck. “Bouwfirma’s doen steeds vaker een beroep op prefab betonelementen op de werf. Die versnellen het bouwproces én drukken de kosten. Met de komst van een nieuwe hal verzekeren we ons van een sterke positie de komende jaren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.