Nieuws Kempen DCA bouwt oud voetbalveld in Zoersel om tot woonerf met 42 appartementen

DCA bouwt oud voetbalveld in Zoersel om tot woonerf met 42 appartementen

DCA bouwt oud voetbalveld in Zoersel om tot woonerf met 42 appartementen

OLEN/BEERSE/ZOERSEL/SCHILDE – Bouwbedrijf DCA, met vestigingen in Beerse en Olen, start binnenkort met een groot project in Zoersel. Aan de Heimeulenweg, waar vele Kempenaren jaren hebben gevoetbald, verrijst de komende twee jaar een nieuw woonproject met 42 appartementen. DCA heeft rekening gehouden met de bekommernissen van de buurt en bouwt daarom niet te hoog en behoudt veel plaats voor groen.

Het voormalige voetbalveld aan de Heimeulenweg in Zoersel krijgt een nieuwe toekomst. Tot nu lag het domein er verlaten bij, maar projectontwikkelaar en aannemer DCA start er binnenkort met de werken van nieuwbouwproject ‘Antonius’, goed voor 28 twee- en drieslaapkamer appartementen én 14 penthouses. Het hele project dat bestaat uit zeven gebouwen met telkens drie verdiepingen krijgt daarbij een uitgesproken groen karakter. “Met dit nieuwbouwproject werken we mee aan de heropbouw van de hele buurt”, stelt Luc Neefs, bestuurder van DCA. “Wij willen rekening houden met de opmerkingen die de buurtbewoners hebben geuit tijdens een eerder infomoment. We hebben er dan ook, samen met de architecten, voor gekozen om niet in de hoogte te werken en veel groen te betrekken in het project. De openbare gemeenschappelijke tuin wordt als het ware een parkje, van waaruit je naar het centrum van Zoersel kan wandelen.”

In de plannen is ook een wadi voorzien, die dient om het overtollige regenwater op te vangen.

Daarnaast, of beter: eronder komt een ondergrondse parking met 63 autostaanplaatsen. Ook nog in de plannen: 100 fietsenstallingen, 42 bergingen en een bezoekersparking.

De verkoop van de appartementen start volgende week via vastgoedmakelaar Buytaert in Schilde.De verkoopprijzen starten vanaf 290.000 euro voor een tweeslaapkamerappartement. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de zomer van 2022 intrekken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.