Nieuws Kempen DCA kiest voor verhuizen in de plaats van bouwen

DCA kiest voor verhuizen in de plaats van bouwen

DCA kiest voor verhuizen in de plaats van bouwen

OLEN / BEERSE – Bouwbedrijf DCA bergt zijn plannen op voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Beerse. In de plaats verhuist een deel van de bedienden binnenkort naar Olen. Daar heeft DCA bouwbedrijf E. Dillen overgenomen en dat is de aanleiding  geweestvoor het herbekijken van de plannen.

DCA liep al een tijdlang rond met concrete plannen om voor zichzelf een nieuw hoofdkantoor in Beerse te bouwen. In 2016 kondigde het bedrijf een te realiseren nieuwbouw aan in de Beemdenstraat aan omdat de huidige gebouwen op de Lilsedijk te krap zijn geworden. Maar eind 2018 nam DCA de activiteiten over van bouwbedrijf E. Dillen op de Industrielaan in Olen. Daardoor ontstond een nieuwe situatie. “In de loop van dat traject was er voor ons de opportuniteit om het bouwbedrjf E. Dillen in Olen over te nemen”, licht Luc Neefs toe, bestuurder bij DCA. “Dat geeft natuurlijk een andere wending aan het verhaal. Omdat we daar met een vrij groot en zeer goed uitgerust gebouw zitten,  met kantoren, magazijnen en dergelijke, leek het ons absurd om verder te gaan met de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Beerse.”

DCA bergt de plannen voor een nieuwbouw in Beerse nu op. In de plaats bekijkt het bedrijf nu hoe het de verhuizing van een aantal diensten naar Olen zal aanpakken.

“We hebben de gronden in de Beemdenstraat weer verkocht aan IOK”, vertelt Luc Neefs in Gazet van Antwerpen. “Het is de bedoeling om dit jaar de bedienden te laten werken op twee locaties, zowel in Beerse als in Olen. We bekijken in functie van mobiliteit en woonplaats voor wie het interessant is om op welke locatie te werken. Voor veel werknemers is door de nabijheid van de E313 de locatie van Olen veel aantrekkelijker dan Beerse.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.