Nieuws Kempen DCM brengt Biobest-producten naar de hobbytuinder

DCM brengt Biobest-producten naar de hobbytuinder

DCM brengt Biobest-producten naar de hobbytuinder

naturapyTwee belangrijke Kempense toeleveranciers aan de land- en tuinbouw hebben de handen in mekaar geslagen. DCM uit Grobbendonk zal onder het label Naturapy producten van Biobest uit Westerlo tot bij de hobbytuinder brengen. Tot dusver was Biobest uitsluitend actief voor de professionele teler.

“Biobest is een wereldspeler met hommelbestuiving en natuurlijke vijanden”, zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. ”We zijn wereldwijd actief en slagen erin levende producten binnen enkele dagen af te leveren bij beroepstelers van Torhout tot Tokyo. Die kennen en waarderen onze producten en ons advies. We weten al langer dat er ook heel wat interesse is van hobbytuiniers om onze hommels en nuttigen in te zetten. Tot voor kort hadden we geen goede oplossing om deze klanten vlot toegang te bieden tot onze producten. Sinds enkele tijd werken we vaker samen met DCM. Samen hebben we een oplossing op maat uitgewerkt voor de hobbytuinier in België en Nederland.”

Natuurlijke bestrijding
“Sinds 40 jaar is DCM de specialist in het fabriceren van kwaliteitsproducten voor vruchtbare bodems”, zegt Tom De Ceuster, CEO van DCM. “Als goede referentieleverancier van gespecialiseerde tuincentra geloven we met DCM dat het onze verantwoordelijkheid is om consumenten te helpen de overgang te maken van ‘bestrijding’ naar ‘voorkomen’ van ziekten en plagen. Hiertoe hebben we onder de naam DCM Naturapy® een compleet assortiment van natuurlijke oplossingen uitgewerkt. Voor natuurlijke bestrijding hebben we hiertoe een goede samenwerking opgezet met Biobest.”

“We hebben een selectie gemaakt van welke producten relevant zijn voor de hobbytuinder”, gaat Herman Van Mellaert, directeur business development van Biobest, verder. “Samen met DCM hebben we bekeken wat een interessante verpakkingsmaat is die is aangepast aan de behoefte van de particulier. De uitdaging bestond erin om een logistieke keten op te zetten om kleine verpakkingen op een georganiseerde manier tot bij de particulier te krijgen.”

De producten uit het Naturapy-gamma liggen intussen in de gespecialiseerde tuincentra. Een aantal, zoals levende insecten, is op bestelling verkrijgbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer