Afbeelding Strooidoos_Riparo_DCM

DCM heeft meest innovatieve consumentenverpakking

De Ceuster Meststoffen (DCM) uit Grobbendonk is de winnaar van de award die fabrikant Smurfit Kappa jaarlijks uitreikt aan de meest innovatieve en duurzame verpakking binnen de categorie consumentenverpakkingen.

De nieuwe strooidozen voor graszaden en Minigran-meststoffen bevatten geen plastieken binnenzak meer waardoor er op jaarbasis meer dan 3,7 ton plastic wordt bespaard. Daarnaast is de strooidoos handig voor de consument. De inhoud kan rechtstreeks vanuit de doos homogeen worden uitgestrooid via 2 diameters van strooigaten: 1 voor Minigran stofvrije meststoffen en 1 voor gras- en bloemenzaad.

1 omdoos
Tenslotte zijn de afmetingen van de nieuwe strooidozen opgemaakt volgens het Lego-principe: er is slechts 1 omdoos nodig voor alle formaten. Dit brengt uiteraard heel wat extra voordelen mee: de dozen passen mooi in de omdoos, en deze passen perfect op een europalet, waardoor er geen luchttransport is en een eenvoudiger stockbeheer.

Ook naar de retail zijn er voordelen: dezelfde hoogte van dozen zorgt voor een rustiger beeld in het schap en er is geen ‘lucht’ in het schap waardoor er meer rentabiliteit is per lopende meter.

DCM heeft eigen filialen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland en werkt met partnerschips met distributeurs in andere landen.