DCM gebouw Grobbendonk

DCM versterkt groene identiteit met label

DCM uit Grobbendonk krijgt het label voor CO2-neutraal bedrijf. Dit certificaat garandeert dat bedrijven actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren om zo CO2-neutraal te worden.

 

De producent van organische meststoffen uit Grobbendonk nam in 2020 een volledig energieneutraal kantoorgebouw in gebruik, en besteedt veel aandacht aan een zo efficiënt mogelijk productieproces. "Elke stap die we met DCM zetten, doen we met de milieuaspecten in ons achterhoofd. Zonnepanelen voorzien ons gebouw van elektriciteit, en de verwarming en koeling gebeurt via betonkernactivering", verduidelijkt ceo Tom De Ceuster.

Nullozerstatuut

"Onze innovatiecel - de R&D-afdeling zeg maar - werkt specifiek op vernieuwingen met een maximale zorg voor de natuur. We zijn sinds 2011 houder van het nullozer-statuut, wat betekent dat we geen afvalwater uit het productieproces lozen."

Productie uit reststromen

DCM is een onderdeel van Groep De Ceuster. Het familiebedrijf is opgericht door vader Herman in 1976. "Toen was kunstmest nog de norm, maar mijn vader brak die trend door organische meststoffen op de markt te brengen." Die worden voornamelijk geproduceerd uit reststromen van de voedingsindustrie, zoals druivenpitten, aardappelschillen en kippenveren.

Binnen het Kempense familiebedrijf Groep De Ceuster werken in totaal 440 werknemers, waarvan 225 bij DCM. De groep maakte vorig jaar een omzet van 250 miljoen euro.