Nieuws Kempen De Casteleer bouwt extra seminariezaal

De Casteleer bouwt extra seminariezaal

De Casteleer bouwt extra seminariezaal

de casterleerB&B en feest/seminariezaal De Casteleer in Kasterlee begint nog deze maand met de bouw van een extra feest- en seminariezaal. Die moet de tijdelijke tent vervangen die werd geplaatst om capaciteitsproblemen op te vangen. “We zijn nu altijd volzet”, klinkt het bij uitbaters Bieke Cornelissen en Bruun Van Dyck.

De twee startten in 2010 met een B&B met zes kamers in het centrum van Kasterlee. “Mijn vrouw ging dat doen”, vertelt Bruun. “We hadden op dat moment twee horecazaken in Vosselaar en Geel. In de B&B hadden we een leuke bar en die werd al snel gebruikt voor feestjes. Wat ons deed besluiten om in 2012 een feest- en seminariezaal bij te bouwen. Dat is dusdanig geëxplodeerd dat die intussen zo goed als altijd is volzet. Meer en meer bedrijven vonden de weg. Miko, Würth en Janssen Pharmaceutica zijn vaste klanten geworden, ook voor de B&B. Om extra capaciteit te creëren kregen we van de gemeente de toestemming om een half jaar een tent bij te zetten, maar nu kiezen we voor een definitieve oplossing.”

Toog als blikvanger
De twee horecazaken zijn intussen verkocht en het koppel concentreert zich nu volledig op De Casteleer. Aan de bouwvergunning voor de uitbreiding ging een intensief overleg met het gemeentebestuur en de buurtbewoners vooraf, maar over een week kunnen de werkzaamheden beginnen. Bij de bestaande zaal komt een extra zaal voor een 100-tal personen. Beide zalen kunnen modulair worden gebruikt. Ook de keuken wordt volledig vernieuwd en de parking uitgebreid. “Onze toog wordt een heuse blikvanger”, vertelt Bruun Van Dyck. “Achteraan komt een grote glazen wand die we bij goed weer volledig open kunnen schuiven. Aan de bestaande toog kunnen we makkelijk een tweede buitentoog klikken die identiek is aan die van binnen.”

Het einde van de werkzaamheden is gepland op 1 april 2016. Intussen blijft de zaak verder open, met uitzondering van 1 november tot 15 december.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer