Nieuws Kempen De echte WK-winnaar woont in… de Kempen: excentrieke CEO Jan Tormans na twee jaar al aan de top met zijn team

De echte WK-winnaar woont in… de Kempen: excentrieke CEO Jan Tormans na twee jaar al aan de top met zijn team

© RR

De echte WK-winnaar woont in… de Kempen: excentrieke CEO Jan Tormans na twee jaar al aan de top met zijn team

Niet de broers Roodhooft, Jurgen Mettepenningen of Sven Nys verlieten het WK veldrijden Fayetteville met de grootste adelbrieven. Met twee keer goud – Bäckstedt en Wyseure – en nog een keertje zilver voor Verstrynge ging de eer naar Tormans CX, het project van een Kempense zakenman met een klein hoekje af: Jan Tormans.

Geen kleine jongen, die Jan Tormans. CEO van de Tormans Group, een interimkantoor gespecialiseerd in technische vacatures. “Met 420 ingenieurs in dienst en we zoeken er nog meer dan tweehonderd”, zegt hij de avond na het voor zijn team zo succesvol verlopen WK. “Wij begeleiden multinationals – Pfizer, Umicore, Janssen Pharmaceutica… – bij de uitwerking van hun projecten.”

Maar de Kempense zakenman heeft ook een groot hart voor de sport. Eerst bij Verbroedering Geel, maar daar botste hij op muren. Dan maar in de cross, sinds 1 januari 2020. “Ik kreeg een opportuniteit met Quinten (Hermans, red.) en Corné (van Kessel) en heb die genomen, op mijn manier. Ik ben iemand die zorgt draagt voor die mannen, precies of dat mijn zonen en dochters zijn. De ploeg is een familie. De renners kunnen met al hun problemen bij mij terecht. Dat is onze troef. Ik ga ook fietsen met die mannen, hé. Ik wil weten wat het is om aan die hartslagen te fietsen. Allez, ik moet wat uitkijken. Ik heb al eens een infarkske gehad.”

Tormans CX is momenteel ingebed in Intermarché – Wanty Gobert. De zakenman zelf investeert ook een flink deel. “Maar in de koers weet je goed op voorhand hoeveel het je gaat kosten en dat je er daarmee ook vanaf bent. Enfin, dat is ook niet helemaal waar, maar vergelijk dat met het voetbal en daar weet je nooit waar het eindigt.”

Chief Entertainment Officer

Wat het ook wordt, Tormans wil vooral zijn uitbundige zelve blijven. En daar hoort humor bij. “Vrijdag voor het WK nog”, lacht hij. “Ik voelde aan Zoe dat er spanning opzat. De Magnus (vader Magnus Bäckstedt, red.) sliep hier bij mij in het hotel, Zoe bij de Britten. Ik zeg: Kom, wij rijden daar naartoe. We hebben daar in de bar gezeten, zij is naar beneden gekomen, ik heb wat moppen verteld en wij hebben gelachen. Iedereen lag plat. Zoe ook, en alles was weg. Versta je? Die is gaan slapen, heeft heel goed geslapen en het was in orde. Als wij op missie zijn met de bedrijven in het buitenland, noemen ze mij altijd CEO: Chief Entertainment Officer. En da’s niet gelogen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.