De eerste Hoogstraten aardbeien voor de Koning

HOOGSTRATEN – Teler Luc Krijnen plukte maandagochtend de eerste aardbeien en de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten brachten het rode goud naar de Koning. Hiermee is het nieuwe seizoen officieel begonnen.

De Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten brachten maandag de eerste aardbeien naar Koning Filip. Deze jaarlijkse traditie betekent de officiële start van het nieuwe seizoen. Hoogstraten-teler Luc Krijnen zorgde maandagochtend in alle vroegte voor de eerste pluk en hij bracht ze, samen met zijn gezellen, naar Brussel. Daar werden de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten ontvangen door Adjunct-Protocolchef Hilde Vanden Berghe. Zij nam het rode Kempense goud in ontvangst en was zeer enthousiast over de heerlijke smaak van de aardbeien.

Het bezoek aan het koninklijk paleis was de start van een drukke week voor de Ghesellen. Donderdag zal het gezelschap naar Antwerpen afzakken om gouverneur Cathy Berx te verblijden met de rode juweeltjes. Vrijdag is dan de aftrap van het seizoen op Coöperatie Hoogstraten met de traditionele verkoop van de eerste kist aardbeien. De opbrengst daarvan gaat, zoals de traditie voorschrijft, naar een goed doel.