Nieuws Kempen De Farmasie kapt de dag in twee

De Farmasie kapt de dag in twee

De Farmasie kapt de dag in twee

de farmasieDe horeca past zich aan aan de invoering van de witte kassa. Het bekende restaurant De Farmasie in Vosselaar wijzigt vanaf 6 januari zijn openingsuren. Waar de keuken tot dusver doorlopend open was van 12 tot 21 uur en in het weekend tot 21.30 uur, wordt er na Nieuwjaar gewerkt met een onderbroken shift: op weekdagen van 12 tot 14.30 en van 17.30 tot 21 uur en zaterdag van 18 tot 21 uur.

“De invoering van de witte kassa vraagt toch wel bepaalde inspanningen”, zegt zaakvoerder Herman Renders. “En anderzijds kregen we het werk in de keuken niet meer rond. In traditionele restaurants gebeurt het voorbereidende werk, de mis-en-place zoals wij zeggen, voor ’s avonds tussen de twee shiften. Daar was nu vaak geen tijd voor.” De Farmasie laat zich trouwens het liefst een bistro noemen. “De keuken is op restaurantniveau maar de sfeer is wat losser”, legt Renders uit.

Zakenpubliek
De horecazaak telt heel wat zakenlui onder het cliënteel. Om die ter wille te zijn, werd in 2014 geïnvesteerd in 3 meeting- en dinnerzalen voor 8 tot 35 mensen. “Daar is absoluut vraag naar. Ze worden zowel gebruikt om te vergaderen als om in gezelschap apart te dineren”, zegt Herman Renders, die De Farmacie nu 13 jaar runt. In die periode heeft hij een belangrijke evolutie meegemaakt. “’s Middags wil de zakenman luchtig en licht, kort en snel eten. En gezond, want die mensen maken vaak lange dagen en denken daarbij ook aan hun gezondheid. ’s Avonds mag het nog altijd uitgebreider zijn, hoewel de tijd voorbij is dat dikke contracten worden afgerond met veel eten en drank.”

De Farmasie stond afgelopen jaar voor de eerste keer in de culinaire gids GaultMillau als nieuw en aanbevolen adres.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer